گزارش جامع و تصویری از مراسم افتتاحیه « نمایشگاه بانوان خوشنویس ایران » در موزه ی هنرهای دینی امام علی علیه السلام
......
......
به گزارش سایت آثار هنرمندان ایران " عزیزی هنر " ، مراسم افتتاحیه « نمایشگاه بانوان خوشنویس ایران » با حضور دکتر محمود صلاحی رییس و امیر عبدالحسینی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و جمع کثیری از استادان برجسته خوشنویسی کشور ، پنجشنبه ۲۸ بهمنماه در موزه هنرهای دینی امام علی "ع" همراه با تقدیر از ۵ بانوی استاد خوشنویسی و نکوداشت اساتید : سیده صغری حسینی و الهه خاتمی برگزار شد . .
دبیری این جشنواره را سرکار خانم دکتر سو گل مشایخی عهده دار بودند .
در این مراسم از استادان نصرالله افجه ای و دکتر جواد بختیاری و جناب دکتر صلاحی برای ایراد سخنرانی دعوت به عمل آمد و حضار دقایقی از مطالب ارزشمند و گهر بارشان بهرمند گردیدند .
حضار دقایقی نیز از شعر خوانی سرکار خانم دکتر سارا جلوداریان از شعرای خوب کشور بهرمند گردیدند .
سرکار خانم نازیه بخشایشی نیز با اجرای تک نوازی موسیقی حال و هوای خاصی به این مجلس و محفل بخشیدند .
در پایان این مراسم با حضور اساتید و مسئولین از استادان خوشنویس بانوی این سرزمین ، استادان :سیده صغری حسینی ، الهه خاتمی ،ازهار شرکاء ، زهره عباسی ، زهره رییس الساداتی ، با تقدیم هدایایی ارزشمند ، تقدیر به عمل آمد .
استادان خاتمی و حسینی نیز پس از تجلیل از مقام والای ایشان و تشکر از زحماتشان در دوران معاصر برای خوشنویسی کشور ، دقایقی برای حضار به ایراد سخن پرداختند .
در پایان و پس از تقدیم هدایا ، با درخواست استاد غلامحسین امیر خانی برای ایراد سخنرانی ، حضار لحظاتی از کلمات شیرین و ارزشمند این چهره ی ماندگار خوشنویسی کشور نیز بهرمند گردیدند .
ایشان به طور اختصار فرمودند که انجمن خوشنویسان ایران بسیار سختیها کشیده است تا به این جایگاه و عظمت رسیده است تا امروز شاهد این افتخار آفرینی ها هستیم .
استاد امیر خانی در پاسخ به بذل محبت استاد افجه ای نسبت به خود که در این مراسم گفتند : استاد امیر خانی بدون اغراق و چاپلوسی استاد همه ی خوشنویسان و بنده هستند ، فرمود :
ایشان " استاد افجه ای " همیشه مرا می نوازند ، در هر فصتی ، بیش از آنچه که قدر و منزلت بنده است .
وی افزود : علت تاخیرش برای حضور در این مراسم ، حضور در یک محفل و مجلس بسیار بزرگی بودند که در فرهنگسرای بهمن در رابطه با هنر خوشنویسی توسط مسئولین محترم شهرداری تهران برگزار گردیده بود و در آن مراسم بیش از 2000 هنرمند برای دیدن آثار فاخر خوشنویسی حضور داشتند .
این استاد پیشکسوت و مدیر با درایت خوشنویسی کشور به حضار پیشنهاد کردند که برای دیدن نمایشگاه آثار خوشنویسی در فرهنگسرای بهمن نیز حضور یابند تا با دیدن بیش از 200 اثر هنری در عرصه ی سیاه مشق ناب و ارزشمند که هیچ یک به همدیگر شباهت ندارد و بیشتر آنها از دید کارشناسان نخبه و زبده نمره بیست میگیرند ، لذت ببرند .
«ان شاء الله در فرصت مناسب تصاویر تعدادی از این آثار را تقدیم خواهیم کرد »
ایشان ضمنا بیان کردند که با همت مدیران شهرداری تهران در نزدیکی میدان هروی دو سالی است که یک موزه ی خوشنویسی در وسعت بزرگ در حال احداث است و به زودی شاهد افتتاح آن خواهیم بود .
سعی می کنیم ان شاء الله متن و صوت برخی از این سخنرانی ها را تقدیم وجود نازنین همراهان گرامی کنیم باشد که با دعای خیر خود در محضر حضرت حق ما را در این مسیر و آگاهی بخشی صادقانه و خالصانه به این عرصه یاری رسانید .
در پایان از تمامی مسئولین و برگزار کنندگان این مراسم تقدیر و تشکر ویژه می کنم و برای همه ایشان سلامتی بیش از پیش مسئلت می نمایم .
.......
سخنان ادبی و کامل دکتر سوگل مشایخی در مراسم نمایشگاه بانوان خوشنویس ایران
.......
متاسفانه علی رغم حمایتها و رهنمودهای استاد امیر خانی نتوانستیم از همکاری انجمن خوشنویسان ایران در ارائه ی بانک اطلاعاتی بانوان استاد و هنرمندان فوق ممتاز برخوردار شویم ...
در ابتدای مراسم دکتر سوگل مشایخی دبیر جشنواره آثار بانوان خوشنویس ایران با تشکر از رییس سازمان فرهنگی هنری برای حمایت و توجه به بانوان هنرمند گفت: در ابتدا قرار بود این نمایشگاه به صورت فراخوان و داوری آثار برگزار شود اما با نگاه به شان بالای بانوان هنرمند و زمان اندک، برآن شدیم دور از فضای رقابت و مسابقه، نمایشگاه را با دعوت از استادان و هنرمندان بانو در عیاری ممتاز و درخشان برگزار کنیم که با استقبال خوبی از جانب بانوان هنرمند مواجه شدیم
به نام حضرت جمال
سپاسگزارم خدای منان را بر شکر این منت که مفتخر شدیم بر آیین نکوداشت عطیه ی راز آلود هنر ، آنهم مزین به عطر حضور بانوان فرزانه ی سرزمینم .
در چنین هنگامه ی مبارکی که در آستان پر مهر شما بایستم و با افتخار از درخشش چشم نواز آنها سخن برانم ، هزاران درود بر شما و مقدمتان گلباران .
کلامم را با فرازی از گلستان آداب المشق استاد الخطاطین میر عماد حسنی آغاز می کنم که داستان دلدادگیش بر راه بی پایان خوشنویسی است
این حقیر روزی به حسب اتفاق به مطالعه ی خط نستعلیق مشغول بود و به جستجوی انوار جمال شاهد حقیقی ، راه تماشای خط می پیمود ، که چند بیتی از کتابت شریف قبله الکتاب مولانا سلطانعلی مشهدی "علیه الرحمه " در نظر آمده و در نظر از هر چه گویی خوبتر ، الفاتش چون قامت شمشاد قدان آرام جان و چشمهای صادش چون چشم دلبران فتان ، دال و لامش چون زلفین محبوبان دلاویز و دایره های نون چون ابروان خوبان فتنه انگیز ، هر نقطه ی آن چون مردم دیده ی سیه چشمان و هر مد آن چون آب حیات در ظلمات روان ، چون دل اطلاع بر وجود آن آب حیات پیدا کرد و لذت آن در مذاقش جا کرد، تشنگی را بر خود غالب دید و صدای العطش او در حجره ی سینه پیچید .
القصه کمال میل ، تحصیل خط از نهاد این خاکسار سر زد و اسباب تحصیل هر فن دیگر بر هم زد.
این شد که در خدمت اربابان این صنعت ، بنده وار سر فرود آورد و آنچه توانست به دست آورد .
آنچه از این کلام بی منتهی زیبا بر ذهن می تابد ، اول همان نگاه سرشار از زیبایی و معنی و معرفت است که کلید ورود به سرزمین شگفتی ، تعادل و تعالی است ، همان نگاهی که هم شرط ورود است و هم لازمه ی سیر و هم دلیل بقا که در وادی راز آلود هزار کهکشان هنر جز با خلوص نیت و چشم مدرک و صدق جان و پای دل ، گامی نمی توان زد چنانچه مولانا سلطان علی مشهدی نیز میفرمایند که :
صفای خط از صفای دل است
و نیز بزرگان و هنروران و اندیشمندان در طول تاریخ که بر این نکته با بیان های مختلف تاکید و تصریح داشته اند :
لطیفهای ست نهانی که عشق از او خیزد
که نام آن نه لب لعل و خط زنگاریست
جمال شخص نه چشم است و روی و عارض و خط
هزار نکته در این کار و بار دلداریست
نمایشگاه بانوان خوشنویس ایران به عزم و حمایت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بر پا شد تا پنجره ای باشد بر آن گوشه از آسمان هنر که ستارگان زیبا و پر درخشش هنر بانوان ایرانی ، آرام و بی ادعا اما زیبا و شکوهمند ، می درخشند و سایه های تاریک نباید ها و نتوانستن ها را روشن می سازند و به تمام دنیا می گویند که یک بانوی ایرانی با حفظ و رعایت تمام محدودیتها ، سختیها و با گوهر نجابت و اخلاق و معرفت می تواند اینگونه در آسمان بی انتهای هنر بال و پر بگشاید و الهام راز آلود هستی را با دستان ظریف و پر تلاشش در تاریخ عالم در زیبا ترین جلوه ها به یادگار بگذارد ، اگر چه هنر نجیب و آرام خوشنویسی از دیر باز مورد اقبال بانوان فرهیخته و اصیل ایر انی ، البته در طبقه ی نجبا و اشراف بوده است ، اما در دوران معاصر بانوان فرزانه ی ایرانی توجه و شوق وافری بر این هنر نشان دادند و تعداد اندکی نیز توانستند با طی این مسیر دشوار و پر فراز و نشیب بر قله های رفیع و پر درخشش استادی قدم بگذارند و چنین افتخار و خرسندی ، لزوم شکل گیری فراخی ممتاز و خاص را فراهم آورد، و اندیشه ی شکل گیری نمایشگاه و تجلیل از استادان و هنرمندان این حوزه را رقم زد .
در این راستا در جلسات متعدد از نظریات ارزشمند دو بانوی استاد ، استاد الهه خاتمی و استاد سیده صغری حسینی و همفکری و هم اندیشی استاد غلامحسین امیر خانی ، استاد دکتر جواد بختیاری ، استاد یدالله کابلی ، استاد ملک زاده و استاد حیدری بهرمند شدیم ، که از همه این هنرمندان فرزانه کمال تشکر و قدردانی را دارم
در ابتدا قرار بود که نمایشگاه به شکل فراخوان و داوری آثار برگزار گردد ، اما با نگاه به شان والای بانوان هنرمند و زمان اندک ، بر آن شدیم تا به دور از فضای رقابت و مسابقه ، نمایشگاه را با دعوت از اساتید و هنرمندان بانو و در عیاری ممتاز و درخشان برگزار نماییم که با استقبال بسیار بالای بانوان هنرمند مواجه شدیم و جای بسی امتنان و سپاس است به خاطر این پاسخ پر مهر و شوق انگیز .
متاسفانه علی رغم حمایتها و رهنمودهای استاد امیر خانی نتوانستیم از همکاری انجمن خوشنویسان ایران در ارائه ی بانک اطلاعاتی بانوان استاد و هنرمندان فوق ممتاز برخوردار شویم ، و طی یک کار میدانی با کمک اساتید شورای سیاستگذاری و همکاری عزیزانی چون خانم عقیقی بخشایشی بانک کاملی از اطلاعات بانوان هنرمند فوق ممتاز و بانوان استاد هنر خوشنویسی تهیه شد ، که در اختیار موزه قرار خواهد گرفت .
این نمایشگاه در سه قسمت نوازشگر نگاه و قدم شما عزیزان خواهد بود ، در طبقه ی همکف ، تصاویر آثار نفیس و ارزشمند بانوان خوشنویس قاجار به معرض نمایش گذاشته شده است که در این رابطه از آقای جناب نصرتی ریاست کاخ موزه گلستان کمال تشکر و سپاسگزاری را دارم
در بخش دوم ، در طبقه ی اول آثار چشم نواز 80 بانوی خوشنویس فوق ممتاز ، میزبان نگاه های مهربان شما خواهد بود
و در بخش سوم ، در طبقه ی دوم آثار باشکوه و ارزشمند بانوان استاد را با افتخار و خرسندی تماشاگر خواهیم بود .
امروز هم مفتخر هستیم همراه با نکوداشت دو استاد بزرگوار و فرهیخته : استاد الهه خاتمی و استاد سیده صغری حسینی ،که در طول سالیان ، هنرمندان بسیاری را پرورش داده اند از سه استاد جوان که به تازکی به کسوت ارزشمند استادی مشرف شده اند نیز تقدیر به عمل آوریم .
این حرکت ارزشمند و ماندگار جان نمیگرفت ، مگر با حمایت و مدیریت خوب ریاست سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ، جناب آقای دکتر صلاحی و تدبیر و کفایت و مدیریت معاونت محترم هنری ، جناب آقای دکتر امیر عبد الحسینی که لحظه لحظه ، ما را در این کار راهبری و همراهی نموده اند .
تشکر می کنم از زحمات عاشقانه و بیدریغ عزیزانی که در این فرصت کوتاه ، با تمام وجود برای برپایی این خیمه ی با شکوه کوشیدند سرکار خانم مینا عباسی عزیز که مهربان و صبور ، دستان گرم هنرمندان را در دستان ما گذاشتند ، مدیریت هنرهای تجسمی سازمان جناب آقای شهرام بابایی و همکاران خوبشان ، جناب آقای صف آرا و جناب آقای نوری ، مدیریت محترم موزه ی هنرهای دینی امام علی "ع" جناب آقای دکامه ای و همکاران عزیزشان ، سرکار خانم فعلی جناب آقای ملک محمدی و جناب آقای خیاط و سایر همکاران خوب و پر تلاش موزه ی امام علی که در برپایی این مراسم و این نمایشگاه یاری رسان ما بوده اند .
تشکر و قدردانی میکنم از شما میهمانان ارجمند و عزیز ، هنرمندان و اساتید بزرگواری که زینت بخش این محفل شدید و امیدوارم در سال آینده شاهد حضور بیشتر و درخشان تر بانوان هنرمند در این برنامه باشیم .
نمایشگاه تا پایان فرودین سال 1396 برگزار خواهد بود .
خدایا چنان کن سر انجام کار
تو خشنود باشی و ما رستگار
.......
جهت مشاهده تصاویر این مراسم روی تصویر زیر کلیک نمائید
.......
.......
لطفا با نظرات ارزشمند خود ما را یاری فرمائی
شما نیز می توانید جهت مشاهده مطالبی که مخصوص اعضای ویژه این سایت است به عضویت رسمی این سایت در آمده و از این پست و دیگر پستها و تصاویر محدود شده دیدن فرمایید