امیرخانی: پژوهش در خوشنویسی سابقه درخشانی در کشور ما ندارد
............................................................................................................
از سمت راست : استاد اکبر صابونچی راد ، استاد غلامحسین امیر خانی ، جناب آقای مهدی فضائلی "فرزند مرحوم حبیب الله فضائلی"
............................................................................................................
به گزارش روابط عمومی انجمن خوشنویسان ایران : مراسم رونمایی از کتاب اطلس خط مرحوم حبیب الله فضائلی با حضور استادغلامحسین امیرخانی رئیس شورای ارزشیابی هنری انجمن خوشنویسان کشور ، نوشآذر آذرنوش پژوهشگر، مخبر دزفولی دبیر شورای انقلاب فرهنگی، احمد فضائلی و مهدی فضائلی ( مدیرعامل انتشارات سروش و نماینده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شورایعالی انجمن خوشنویسان ایران ) و استادان برجسته خوشنویسی در محل انتشارات سروش برگزار شد.
در این مراسم استاد غلامحسین امیرخانی گفت: قبل از بررسی جایگاه و اهمیت کار مرحوم فضائلی باید به بررسی ریشهها و بستری که فضائلیها را تربیت میکند بپردازیم و با توجه به این ریشهها برنامههای خود را برای آینده تنظیم کنیم.
وی افزود: ما باید به این پرسش پاسخ دهیم که چگونه میشود فردی چون حبیبالله فضائلی عمرش را صرف کاری میکند که منافع مادی برای او ندارد تیراژ کتاب، مداد و تشویقی هم در کار نیست.
رئیس شورای ارزشیابی هنری انجمن خوشنویسان کشور اظهار داشت: من اندکی از عمر خود را در خدمت ایشان بودم در آن سالها با وجود مشقات بسیاری که وجود داشت ایشان برای مصاحبه با اساتید خط و گردآوری نسخ بارها از اصفهان به تهران میآمدند و چون آرشیوی از خوشنویسی وجود نداشت کار پژوهش در این زمینه بسیار دشوار بود.
وی افزود: البته پژوهش در خوشنویسی سابقه درخشانی در کشور ما ندارد و پژوهش در این زمینه مسکوت مانده چون خوشنویسی هنر سکوت است و خودش خودش را معرفی میکند.
ایشان در ادامه فرمودند : استادان این رشته اگر شخصیت خود را همراه با این هنر رشد ندهند نمیتوانند به جایی برسند صاحب اثر باید صاحب مقام و مرتبت باشد تا آن مقام و روحیه منتقل شود و میراث او جاودان بماند.
وی افزود: با بررسی زمینههای کار مرحوم فضائلی متوجه میشویم که در یک خانواده فضیلت و بستر مساعد برای پرورش چنین هنری به وجود آمده است و فضائلی برای تدوین این کتاب مجاهدت کرد و مجاهدت غیر از تلاش است و در مرتبهای بالاتر از آن قرار دارد.
استاد امیرخانی گفت: این کتاب از مراجع دقیق و کامل در زمینه خوشنویسی است که هم در زمان ما قابل استفاده است و هم در زمان گذشته منبع کامل و جامعی بود و پایهای برای تحقیقات بعدی است.
وی درباره هنر حبیبالله فضائلی هم اظهار داشت: ایشان مشهور به خط ثلث بود و استاد مسلم در این خط به شمار میرفت اما ایشان در خط نستعلیق و خطهای دیگر هم مقام درجه یک را دارد و کتیبههایی که از وی در شمال شاهرود و شاهچراغ مانده هنر بیبدیل وی را ثابت میکند.
روابط عمومی انجمن خوشنویسان ایران
عزیزی
............................................................................................................
لطفا با نظرات ارزشمند خود ما را یاری فرمائید
شما نیز می توانید جهت مشاهده مطالبی که مخصوص اعضای ویژه این سایت است به عضویت رسمی این سایت در آمده و از این پست و دیگر پستها و تصاویر محدود شده دیدن فرمایید