برگزاری مسابقه خوشنویسی توسط انجمن خوشنویسان گرگان
...................................................................................................................
..................................................................................
روزهاي 18 لغايت 23 شهريور ماه تالار فخر الدين اسعد گرگاني شهر گرگان شاهد حضور جواناني پر شور بود كه سوداي هنر داشتند و دل به هنر سپرده اند .
بخش خوشنويسي اين جشنواره (كارگاه خوشنويسي) در محل انجمن خوشنويسان گرگان برگزار شد.
ولي فتاح زاده مسئول كارگاه خوشنويسي جشنواره در مورد اين جشنواره گفت: در بخش خوشنويسي 31 نفر شركت داشتند كه 30 نفر ايراني و يك نفر از كشور افعانستان بود. مبناي مسابقه خط نستعليق بود كه شركت كنندگان مي توانستند به صورت سطر، چليپا، سياه مشق و .. كارهاي خود را ارائه دهند.
همچنين جوانان خوشنويس مي توانستند يك كار در بخش نقاشي خط نيز به جشنواره ارائه كنند.
مسئول كارگاه خوشنويسي اضافه كرد: « قرار بود 3 نفر در بخش نستعليق و يك نفر در نقاشي خط انتخاب شود كه به پيشنهاد دكتر شاه آبادي تعداد منتخبين بيشتر شد. اما متاسفانه به جاي اينكه در گروه برندگان تعداد بيشتر شود فقط در خط نستعليق 2 نفر اضافه شد. در حالي كه مي شد 3 نفر در خط نستعليق و 3 نفر در نقاشيخط را به عنوان برنده انتخاب كرد.
وي در مورد فضاي جشنواره گفت: فضاي مسلط بر جشنواره از ديد من فضاي مسابقه بود كه خود به خود اين فضا باعث مي شد كه شركت كنندگان از هم فاصله بگيرند و كسب منافع فردي در اولويت قرار بگيرد. در حاليكه جشنواره فرصت بسيار مناسبي است براي انتقال تجربيات و يادگيري فشرده بسياري از نادانسته ها و كسب تجربه و درك موقعيت هنر معاصر با همه گوناگوني هاي آن كه هنرمندان مختلف از نقاط مختلف با خود به فضاي جشنواره مي آوردند.
فتاح زاده درادامه در مورد جوائز و اعتراضات به داوري ها چنين گفت: بعد از جشنواره اوضاع كاملاً متفاوت مي شود. گروه اندكي كه توانسته اند جوايزي را ببرند خوشحالند و گروه بسياري شكست خورده و اندوهگين، كه با هدف برگزاري جشنواره در تعارض است. اعتراضات به داوري در چنين فضايي كاملاً قابل پيش بيني و طبيعي است. مگر اينكه نگرش مسلط بر فضاي جشنواره تغيير پيدا كند.
برگزاري جشنواره در شكل كارگاهي وانتقال تجربيات اولين و بديهي ترين امكان براي دگرگوني است.
ايشان همچنين در مورد كيفيت جشنواره اذعان داشت: آثار ارائه شده در جشنواره از نظر كيفي در سطح بسيار بالايي قرار داشت و از سبك هاي مختلف خوشنويسي خوشبختانه نمايندگان شايسته اي حضور داشتند. اگر چه با احساس خوبي جشنواره را ترك نكردند.
خوشنويسان جوان نيز به نوبه خود جشنواره را مورد ارزيابي قرار دادند.
اكثراً سطح جشنواره را به نسبت سالهاي قبل بهتر و كارها را قوي تر ديده بودند و سطح كارها را نسبت به سن شركت كنندگان بالاتر مي دانستند.
ياسر كريميان از كردستان كه براي چهارمين بار در اين جشنواره شركت داشت از نبود خط نسخ و ثلث در جشنواره گله كرد و همچنين خواست كه داوري ها در بخش گرايش هاي نوين و نقاشي خط از بخش نستعليق جدا شود.
عبدالحق نوري تنها نماينده خارجي اين جشنواره در بخش خوشنويسي ضمن تشكر از مهمان نوازي و ميزباني خوب رقابت را ناعادلانه مي دانست و مي گفت: 2 نفر بيشتر از افغانستان دعوت نكردند يك نفر نقاشي و يك نفر خوشنويسي. و يك خوشنويس بايد در مقابل طيف وسيع خوشنويسان ايران به رقابت بپردازد. يك نفر افغاني در مقابل 30 نفر ايراني، كه اين عادلانه نيست.
سيد سعيد ميرزاده از گيلان كه بار اولي بود چنين فضايي را تجربه مي كرد درخواستش اين بود كه « داورها خوشنويس باشند نه گرافيست».
جلال تشكيني از همدان كه براي بار اول در جشنواره حضور داشت؛جشنواره را محلي براي ارتباط هنرمندان با يكديگر و محك خوبي براي يك هنرمند مي دانست.
يونس مرداي خوشنويس گلستاني اين جشنواره كه بار دوم حضور خود را تجربه مي كرد سطح جشنواره را خوب و عالي توصيف كرد وتجربه كردن در جشنواره را يكي از نكات مثبت اينگونه جشنواره ها دانست.
سليمان ميري از لرستان كه 4 سال پياپي درجشنواره حضور داشته سطح جشنواره را نسبت به سال گذشته بهتر ديد و معتقد بود « حس رقابت باعث پيشرفت مي شود و اين مزيت جشنواره هاست.
تمامي جوانان خوشنويس در پايان صحبت هايشان از ميزباني انجمن خوشنويسان گرگان اظهار رضايت كرده و بالاخص از برخوردهاي گرم و راهنمايي هاي آقاي فتاح زاده (مسئول كارگاه) تشكر كردند.
نتايج داوري رشته خوشنويسي:
برنده لوح تقدير + 300 هزار تومان/ سليمان ميري
برنده لوح تقدير + 300 هزار تومان/ سيد هادي صادقي
برنده لوح تقدير + 400 هزار تومان در بخش ابداعي/ محمد سميعي
نفر سوم برنده لوح تقدير + يک ميليون تومان / سيد مرتضي جعفري
نفر دوم برنده لوح تقدير + يک ميليون و 200 هزار تومان / جعفر صادقي(چهار محال و بختياري)
نفر اول برنده لوح تقدير + تنديس جشنواره + يک ميليون و 500 هزار تومان/ بهادر پگاه (قزوين)
(علي خورشيدي مسئول روابط عمومي انجمن خوشنويسان گرگان)
..............................................................................................
..............................................................................................
..............................................................................................
..............................................................................................
..............................................................................................
لطفا با نظرات ارزشمند خود ما را یاری فرمائید
شما نیز می توانید جهت مشاهده مطالبی که مخصوص اعضای ویژه این سایت است به عضویت رسمی این سایت در آمده و از این پست و دیگر پستها و تصاویر محدود شده دیدن فرمایید