مخاطبان امروز براي خوشنويسي
مجيد فروغي (مدير روابط عمومي مركز هنرهاي تجسمي)
...................................................................................................................
جريان هنر خوشنويسي در چند دهه اخير متأثر از انجمن خوشنويسان بوده و انجمن محور و عامل اصلي و تعيين كننده در روند تحولات خوشنويسي بوده است. انجمن خوشنويسان ايران باسابقهترين، گستردهترين و فراگيرترين انجمن هنري كشور است و همين مشخصهها موجب شد كه سكاندار اصلي جريان خوشنويسي انجمن باشد و در برنامهريزي براي گسترش هنر خوشنويسي، آموزش، انتشار آثار و حفظ ارتباط مردم با آثار خوشنويسي و معرفي ظرفيتهاي اين هنر در بيرون از مرزها بيش از هنرهاي ديگر مؤثر بوده است و كاستيها و موفقيتهاي جريان خوشنويسي نيز بيشتر برپايه انجمن نوشته ميشود. انجمن خوشنويسان ايران با حدود 220 شعبه در چند دهه فعاليت خود توانست به طيف وسيعي خوشنويسي را آموزش دهد و در هر نقطهاي از كشور چراغي براي خوشنويسي روشن كند.
دوام و پايداري انجمن خوشنويسان به عنوان نهادي غير دولتي بيش از نيم قرن، فراگيري چتر آن در استان ها و شهرهاي كشور و نقش اساسي انجمن در آموزش، انتشار آثار و ارائه آثار خوشنويسي در عرصه بينالمللي همه حكايت از تأثير انجمن در تحول هنر خوشنويسي معاصر ايران دارد. اما در اين بيان توجه به مخاطب نگاه جديتري را طلب ميكرد تا امروز مخاطبان بيشتري براي اين هنر داشته باشيم و خوشنويسي درعرصه رقابت با ديگر رشتههاي هنري براي جلب مخاطبان بازنده نباشد.
نسبت نمايشگاههاي خوشنويسي كه برگزار ميشود با ظرفيتهاي خوشنويسي و تعداد فراوان هنرمندان خوشنويس در كشور ناچيز است و اين وضعيت ارتباط خوشنويسي با مخاطبان را با مشكل مواجه ميكند. خوشبختانه از دو سال گذشته هنر خوشنويسي نيز مانند ديگر رشتههاي تجسمي داراي رويدادي مهم و فراگير شد كه ميتواند تصويري از وضعيت هنر خوشنويسي در كشور، نياز و ضرورتهاي آن و ظرفيتهاي امروز خوشنويسان ارائه كند و استعدادهايي را هم به جامعه هنري معرفي ميكند.
دوسالانه بينالمللي خوشنويسي گرچه دير هنگام كليد خورد اما برحسب يك نياز و ضرورت جدي شكل گرفت تا با مشاركت خوشنويسان پيشكسوت و جوان تحولات خوشنويسي امروز در آئينه اين دوسالانه ديده شود و براساس دادههاي دوسالانه براي ادامه مسير جريان خوشنويسي برنامهريزي شود. دوسالانه خوشنويسي علاوه بر اينكه تصويري از وضعيت خوشنويسي نشان ميدهد، ميتواند به عنوان مهمترين رويداد خوشنويسي زمينه ارتباط و پيوند با مخاطبان را نيز بيش از پيش فراهم كند و هنر خوشنويسي كه در سراسر كشور توسط هنرمندان و شعبههاي انجمن جريان دارد، متناسب با ظرفيت و داشتههاي خود، مخاطب نيز داشته باشد . دوري از تكرار و تقليد در آثار خوشنويسي نيز در جذب مخاطبان بيشتر براي خوشنويسي تأثير جدي دارد و استادان و مدرسان ميتوانند با شناسايي و فرصت دادن به جوانان خلاق و آثار خلاقانه تحولي در مسير جريان خوشنويسي رقم بزنند.
مدير روابط عمومي (مركز هنرهاي تجسمي)
منبع :روزنامه ایران تاریخ 14 مهرماه 1390
http://www.iran-newspaper.com/1390/7/14/Iran/4906/Page/21/Index.htm
...................................................................................................................
...................................................................................................................
لطفا با نظرات ارزشمند خود ما را یاری فرمائید
شما نیز می توانید جهت مشاهده مطالبی که مخصوص اعضای ویژه این سایت است به عضویت رسمی این سایت در آمده و از این پست و دیگر پستها و تصاویر محدود شده دیدن فرمایید