مطلبی از هنرمند فرهیخته آقای حاج احمد خوش حساب از شاگردان استاد مجتبی ملک زاده و از شهرستان کاشان در مورد نمایشگاه طلوعی دیگر
...........
...........
به نام خدا
زیبایی خط شکسته در ترکیبهای آن است، ترکیبهایی که از ذهن خلاق نگارنده تراوش می¬کند و بر روی سفیدی کاغذ جریان مییابد، هنرمندی که در پس سالها تجربه و شاگردی بتواند اثری خلق کند که بدون راهنما و رهبر سعی بی حاصلی است! و غیرممکن! که حافظ فرماید:
بکوی عشق منه بی دلیل راه قدم
که من به خویش نمودم صد اهتمام و نشد
آری اگر منصفانه و خالی از غرض بگوییم و تکرار همان قول استاد فرزانه جناب استاد امیرخانی را که در مراسم گشایش نمایشگاه
طلوعی دیگر
فرمود را داشته باشیم حضور استاد ملک زاده از حدود سالهای 78 که به فرمایش حضرتش حوالی 14-15 سال بیشتر نگذشته به کیفیت شکسته بسیار رونق داده و باعث شود شکسته نویسی درست را سرعتی دوچندان بخشد.
میباید بودن استاد ملک زاده را در حال حاضر که با جمع مشتاقان کلید خورد و در طلوعی دیگر ماندگار شد، قدر بدانیم که به فرمایش مولا: الفرصه تمرّ مرّ السّحاب.
سکوتم را شنیدی!
"بسان نسیمی از روی خودم برخواهم خاست،
درها را خواهم گشود،
در شب جاویدان خواهم وزید" (طنین،سپهری)
استاد ملک زاده که سالها در گوشه نشینی رنج فراوان برده و بر بلندای قله شکسته صعود کرده به دور از بازار مکاره امروزی و به قول فرمایش حضرتش از چند صفحه سرمشقهای سید بی بدیل شکسته
مرحوم گلستانه
بهرهها برده به نحو بسیار عالی و فوق العاده ای توانست شکسته نویسی درست! را جانی دوباره بدهد که الحق بایست دست مریزاد گفت که مصداق:
مرد خردمند هنر پيشه را
عمر دو بايست در اين روزگار
تا به يكي تجربه آموختن
با دگري تجربه بردن بكار
و اما چهرههای جوان و خلاق که اکثرشان در نمایشگاه حرفهای تازه داشتند و خداراشکر توانستهاند به نحوی قدردان جواهر ساز باشند، جواهر سازی که در زمان کنونی ما که همه به دنبال رونق بازار خودند تمام وقت خود را صرف این هنر کرده است... تا به جایگاه رفیعش باز رساند.
جای بسی خرسندی است که از جای جای این سرزمین پهناور از شمال تا جنوب از زابل تا پاوه و شاهین دژ از غرب تا شرق از سرزمین پارسه تا آنسوی مرزها گرداگرد قلمش جمع آیند و بهرهها ببرند.
او که مشتاقانه درب منزلش بر روی شیفتگان هنر باز است و دل دریاییش باعاشقان شکسته است و خود کشتیبان این دریادلان شیدایی... و لذت بخش است که بگوییم:
چه باک از موج بحر آن را که باشد نوح کشتیبان...(سعدی)
هرچند این مرد بزرگ وصف ناشدنی و قلم چون منی گویای ستایش او نخواهد بود تا:
"پشت دانایی اردو بزنیم"
این همه و بسیار ناگفتههای دیگر را اگر با سلطهی بی چون و چرای استاد بر خط شکسته در نظر آوریم، علت اصلی اقبال ایشان را در مییابیم که در طول زمان تشکیل خط شکسته تا به امروز با توجه به سبک و سیاق تکامل یافته درویش و گلستانه، در یکی دو دهه¬ی اخیر و آشنایی جوانان خلاق با این شیوه و تصحیح و مقابله¬ی آن با سایرین میتوان مطمئنترین روش را برای شکسته قلمداد نمود، هرچند در هنر نمیتوان برتری را تجویز و تحمیل کرد و این بینندگان و رهروانند که در مییابند گرانی و عیار کار را که عیارش عالی و سبک کار ایشان متعالی.
.............
و نپرسیم که فواره اقبال کجاست
و نپرسیم چرا قلب حقیقت آبی است...
احمدخوش حساب1392
...............
نمایشگاه خوشنویسی آثار جمعی از شکستهنویسان( هنرجویان استاد مجتبی ملکزاده) با عنوان طلوعی دیگر در کتابخانه و موزه ملی ملک با حضور مسئولین محترم فرهنگی و هنری کشور برگزار گردید
روی تصویر زیر کیلک کنید
..............
..............
لطفا با نظرات خود ما را یاری فرمایید
شما نیز می توانید جهت مشاهده مطالبی که مخصوص اعضای ویژه این سایت است به عضویت رسمی این سایت در آمده و از این پست و دیگر پستها و تصاویر محدود شده دیدن فرمایید