گزارش جامع و کامل از مراسم افتتاحیه نمایشگاه آثار نقاشیخط استاد احمد آریا منش با عنوان عشق شادی است . . . در نگارخانه والی تهران به همراه تصاویر
........
........
به گزارش سایت آثار هنرمندان ایران « عزیزی هنر » ، در تاریخ 29 آبان ماه 1394 نمایشگاه آثار نقاشیخط استاد احمد آریا منش « مبدع خطوط سفیر و کرشمه » با عنوان « عشق شادی است . . . » با حضور پر شور اساتید هنر و هنرمندان از سراسر کشور در نگارخانه والی تهران افتتاح گردید .
این برنامه با سخنرانی چند تن از اساتید عرصه هنر این کشور و اجرای بداهه خوانی موسیقی سنتی توسط استاد رضایی همراه بود .
مجری این برنامه « امیر پوریا محمودی » بودند که با اجرای زیبای خود بر گرمی این محفل افزودند
ایشان گفتند قرار است در ایام برپایی این نمایشگاه برنامه شب های شعر و موسیقی ونشست های پیرامون وضیعت کنونی نقاشی خط در ایران و جهان با حضور هنرمندان و منتقدان برپا خواهد شد
سخن استاد احمد آریا منی و دیگر اساتید و بزرگان حاضر در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه در ادامه خواهد آمد
عموم علاقمندان می توانند تا تاریخ 27 آذرماه همه روزه از ساعت 16 الی 20 از آثار فاخر و ماندگار این استاد صاحب نام کشور در این نگارخانه بازدید به عمل آورند .
لازم به ذکر است این نگارخانه در روزهای 11 ، 19 و 20 آذرماه و شنبه ها تعطیل می باشد .
آدرس : میدان ونک خیابان خدامی ، پلاک 72 تلفن : 88047698
........
استاد احمد آریا منش « مبدع خطوط سفیر و کرشمه »
استاداحمد آریامنش در حواشی این مراسم به خبرنگار خبرگزاری پانا گفتند : «عشق شادی است» عنوان جدیدترین مجموعه نقاشی خط من است که در ماه های جاری برای نمایش در گالری والی خلق شده اند. دراین مجموعه تلاش کرده ام متاثراز روابط اجتماعی و فرهنگی که این روزها در جامعه ما حاکم است و دیگر کمتر به عشق و مهربانی بهایی داده نمی شود و انسان ها به شیوه های مختلف در پی این هستند که یکدیگررا مصرف کنند، عشق را فریاد بزنم.
او افزود: در شرایط کنونی هر یک از ما باید به شیوه ای عشق را فریاد بزنیم تا شاید انسان ها به خودشان بیایند، چون من با کلمه و حروف سرو کار دارم با دغدغه های انسانی که دارم، این مجموعه را دراین مقطع زمانی خلق کرده ام تا ضمن تاثیر گذاری بر روی مخاطبان، در دل تاریخ نیز بماند.
آریامنش افزود: دراین نمایشگاه به جای این که ابیات پراکنده ای از اشعار یک شاعر را دست مایه خلق آثارم کنم؛ یکی از شعرهای هوشنگ ابتهاج را که درتمام سطرهایش عشق را فریاد زده با خط کرشمه بر روی بوم های طلایی نوشته ام.این مجموعه دربرگیرنده 11 نقاشی خط است که تمام آثار بر روی ورق طلا و با رنگ اکرولیک سفید خلق شده اند.
این هنرمند درباره استفاده از ورق طلا، و رنگ طلایی در این مجموعه گفت: وقتی قرار است عشق را فریاد بزنیم، به نظر من بهترین رنگی که می تواند این حس را به مخاطب برساند رنگ طلا است، چون این رنگ ساختنی نیست و باید با تلاش طلا را کشف کنید و بدست بیاورید.
او درباره چرایی استفاده خط کرشمه یکی از خطوط ابداعی اش برای خلق این مجموعه گفت: در خط کرشمه شاهد اوج طنازی حروف و رهایی آن ها هستیم و به نظر من چون عشق رهایی بخش است باید شاهد این حس هنگام تماشای حروف هم باشیم از این رو از این خط برای خلق این مجموعه بهره گرفته ام.
احمد آریامنش با بیان این مطلب که آثار این مجموعه را در یک سال اخیر خلق کرده است؛ گفت: متاسفانه اتفاقی که این روزها در نقاشی خط شاهد آن هستیم عدم توجه به مفهوم و کانسپت است و بیشتر هنرمندان این عرصه تنها به خلق آثار تزئینی روی آورده اند و دراین آثار بیشترتکنیک خودنمایی می کند. از این رو تصمیم گرفتم دراین مجموعه دغدغه های شخصی خودم را به نمایش بگذارم.
به گفته آریامنش؛ نقاشی خط های مجموعه اخیر او قابلیت این را دارد که آن را از طرف که بر روی دیوار نصب کنیم برای مخاطب جذابیت داشته باشد. در این مجموعه چون قصد فریاد زدن عشق را داشتیم تصمیم گرفتم آثارم را در ابعاد بزرگ خلق کنم.
او درباره شیوه خلق مجموعه آثار اخیرش گفت: کارکردن بر روی بوم های ورق طلا مثل بند بازی است و تمام اتفاقاتی که بر روی بوم اتفاق می افتد در یک حرکت باید اتفاق بیفتد و اصلا هنرمند فرصت اشتباه کردن ندارد و از این نظر شیوه خلق این مجموعه به هنر خوشنویسی و یا حتی نقاشی چین و ژاپن نزدیک می شود.
.......
استاد دکتر جواد بختیاری «ریاست شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران»
ریاست شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران ، استاد احمد آریامنش را یکی از هنرمندان خلاق و عمل گرا است و با پشتوانه سنت و رویکردی مدرنیستی دانستند
استاد جواد بختیاری مقداری در رابطه با برند و برند شدن مزالبی را بیان داشتند و گفتند : در گذشته ممکن بود یک سوپر استار حدود 30 سال سوپر استار بماند اما در حال حاضر برند شدن بسیار سخت شده و با این تنوع ، دوام یک ستاره برند کم شده چون بخاطر اینکه تنوع داده زیاده ، آرتیست زیاده ، جامعه تنوع خواه است ، جامعه تحملش برای پایداری در پذیریش یک اثر هنری یا اتفاق هنری کم شده ، و یک هنرمند اگر بتواند خودش را در این آشوب بازار ، خودش را حفظ کند و تثبت کند و بتواند دستش را ببرد بالا بسیار سخت است و برند شدن بسیار سخت شده است
احمد آریا منش دارای یک ویژگی مشخص است و هر آنچه را که فکر می کند سریع انجام میده و این ویژگی بسیار مهم است ، در جامعه امروز برخی افراد فکرهای خوبی دارند و می گویند بعدا انجام خواهم داد و به سالهای بعد موکول می کنند ولی استاد آریا منش واقعا همت بالایی دارند امروز فکر می کند و فردا عمل می کند و با این همه گرفتاریهایی که ایشان دارد روزی 7 الی 8 ساعت کار می کند .
استاد بختیاری در ادامه مقداری در رابطه با موضوعاتی همچون : برخی سعی می کنند کاری کنند تا برند شوند و با فرمی تیپیکال شناخته می شوند و گاهی تنوع کاری کسی باعث برند شدن او می شود بیاناتی را تقدیم حضار کردند و دلایلی را که هنر نقاشیخط را در بین هنرهای دیگر برند کرده که مورد استقبال عام قرار گرفته نیز بیان داشتند
استاد بختیاری در ادامه افزودند آریامنش برخلاف برخی از هنرمندان هنرمند تنوع خواه است و این روحیه موجب شده در هر نمایشگاه شاهد خلق آثار درخشانی از او باشیم که با نمایشگاه های پیشینش تفاوت فاحشی دارد.
ایشان در پایان استاد آریا منش را فرزند تجربه دانستند که با انرژی فوق العاده و پشتکار بسیار بالا توانسته جایگاه ویژه ای در هنر معاصر پیدا کند و روزهای بسیار درخشانی را برای ایشان پیش رو دانستند و با آرزوی بهترینها را برای ایشان و خانواده گرامشان به سخنان خود خاتمه دادند
.........
استاد سهیل محمودی « شاعر »
استاد سهیل محمودی در رابطه با این نمایشگاه فرمودند : استاد احمد آریا منش شعر شاعر بزرگ کشورمان و پیشکسوت عرصه شعر و ادبیات استاد امیر هوشنگ ابتهاج « سایه » را که نزدیک به 90 سالگی است که در حال حاضر در سن 88 سالگی می باشند ، روایت کرده است از زاویه خودش : عشق شادی است ، عشق آزادی است ، عشق آغاز آدمی زادی است ، تپش نبض باغ در دانه است ، در شب پیله رقص پروانه است و فرمودند ایشان رقص پروانه را برای ما تصویر کرده اند .
ایشان گفتند : روایت ادبیات توسط هنر نقاشیخط از اتفاقات بسیار خوب است و استاد آریا منش ابیات نخستین مثنوی بلند امیر هوشنگ ابتهاج « سایه ر» را روایتهای متعدد کرده که هر کدام متنوعه و مبتنی در حال خودش بوده و دریافتی که در آن لحظات داشته نسبت به این اشعار در قالب یک اثر فاخر هنری خلق کرده است
و در ادامه حضار را با خوانش یک غزل در ستایش عشق از خودشان مستفیض فرمودند .
..............
بهمن نامورمطلق « معاون صنایعدستی کشور و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی »
ایشان استقبال حضار از این نمایشگاه را بسیار چشمگیر دانستند و گفتند امثال استاد آریا منش که در دنیا بی نظیرند ، لازم است فضا های بزرگتری را در اختیارشان قرار داد برای همچنین نمایشگاهایی و از سرکار خانم والی نیز تشکر ویژه کردن برای این انتخابشان و همچنین گفتند می باید از خانم والی حمایت ویزه کنیم تا بتوانند فضاهای بزرگتری را برای این منظور مدیریت نمایند و گفتند باید مسئولین تصمیم گیر را بیاوریم در این فضاها تا این استقبالها را ببینند و بدانند چقدر این فضاها ارزشمند است
ایشان گفتند : یکی از جاهایی که که داعش به تقابل با آن برخاسته و آنها را از بین می برد ، همچنین فضاهایی است زیرا اینگونه فضا ها ، فضاهای زایش فکر است و فضای تعامل است و فرقی ندارد در کدام کشور است .
ایشان در ادامه فرمودند سعادتی است که یکی از آثار استاد آریا منش در منزلم دارم که هر گاه می بینم و هرگاه دلم میگیره و بدان نگاه میکنم بهم امید میده و مرا از آن محیط آپارتمانی وارد فضاهای جدیدی می کند و همه باید بدانند که آثار هنری اساتید کشور زندگی را بر ما تلخ نمی کند بلکه زندگی تلخ با دیدن این آثار بر ما شیرین می شود و به ما امید می دهد
و فرمودند داشتن هر یک از همچنین آثاری نوید روشنی و امید است در زندگی هر کسی .
..........
مژگان والی «مدیر نگارخانه والی»
در ادامه خانم مژگان والی گفت: بخش هنرمند بودن و بزرگوار بودن استاد آریا منش در کارهاشون معلومه و استاد احمد آریامنش یکی از هنرمندان خوش فکر است که از زمانی که در شمار هنرمندان گالری والی درآمده همکاری مستمری با گالری داشته است و هنگام خلق آثارش پله پله با گالری همکاری داشته است.
به گفته مدیرگالری والی؛ ما یک عمر با هنرمندان زندگی می کنیم و همکاری گالری با هنرمند و بالعکس تنها معطوف به ایام برپایی یک نمایشگاه نیست و مختص یک هفته دو هفته نمایشگاه نیست و این رابطه در طول نمایشگاه قوت میگیره و بعد از آن ادامه پیدا می کنه .
..........
استاد اسرافیل شیرچی « استاد خوشنویسی »
استاد اسرافیل شیرچی در حواشی این برنامه به خبرنگار خبرگزاری پانا گفتند : آریا منش از جمله هنرمندان خوش فکر در عرصه نقاشی خط است. او در آثارش حال و هوای خودش را می توان جست و جو کرد و ردپایی از هنرمندان پیشکسوت در آثار او مشاهده نمی شود. در مجموعه آثار اخیر او نور، رهایی، آزادی و سادگی موج می زند و کارهایش حس تغزلی خاصی دارند که بخشی از این حس تغزلی را مدیون و وامدار شعر هوشنگ ابتهاج است.
او افزود: نقاشی خط های آریامنش من را به یاد شعرهای شیدایی باباطاهر می اندازد در آثار او نقوش دوره ساسانیان، هخامنشی و نقش مارلیک را به خوبی می توانیم ببینیم او در آثارش به خوبی توانسته پیوندی عاطفی میان تکنیک، هنر وعاطفه بوجود آورد از این رو با اقبال خوب مخاطبان روبرو می شود.
به گفته این هنرمند پیشکسوت؛ در آثار استاد آریامنش اندیشه سهم بسزایی دارد و او تنها به زیبایی شناسی خطوط فکر نمی کند. امیدوارم او مسیری که در عرصه نقاشی خط پیش گرفته است به همین شکل ادامه بدهد.
........
استاد پیشکسوت عنایت الله نظری نوری :
استاد پیشکسوت عنایت الله نظری نوری هم در حواشی این برنامه به خبرنگار خبرگزاری پانا گفتند :با بیان این مطلب که استاد آریامنش رفتار عاشقانه ای با نقاشی خط دارد و درآثارش در قید و بند قلم نیست گفت: در آثار او رهایی موج می زند. در آثار هر دوره این هنرمند شاهد جهش خاصی هستیم و همین جهش رو به جلو موجب شده که آثارش با آثار دوره قبل تفاوت فاحشی داشته باشد.
او افزود: آریامنش عشق را می شناسد و همین عشق موجب شده که آثار قابل تاملی خلق کند در نمایشگاه اخیر او نیز شاهد به کارگیری رنگ های نجیب و آرام هستیم رنگ هایی که به هیچ وجه جیغ نمی زنند و رفتار ی بسیار عارفانه دارند.
........
رزومه هنری استاد احمد آریا منش :
احمد آریامنش متولد 1347 همدان است، این هنرمند با بیش از 30 سال سابقه فعالیت حرفهای در زمینه خوشنویسی و نقاشیخط سال ها درمراکزآموزش عالی و استاد انجمن خویشنوسان تدریس کرده است و تألیف کتاب آموزشی خط نستعلیق تحت عنوان (هماهنگی و حسن همجواری در نستعلیق) ،تألیف کتاب آموزش خط کرشمه در سال 1379 و تألیف کتاب آموزش خط سفیر در سال 1389 از جمله فعالیت های این هنرمند محسوب می شود.
آریامنش حضور در بیش از 210 نمایشگاه گروهی و11 نمایشگاه انفرادی درایران برپا کرده است او همچنین در نمایشگاه های انفرادی و گروهی در کشورهای روسیه،امارات متحده عربی، الجزایر، قزاقستان، ازبکستان شرکت کرده است.
........
........
جهت مشاهده تصاویر ذیل با کیفیت مطلوب و بالا روی آنها کلیک نمائید
........
........
........
استاد احمد آریا منش
........
........
........
استاد احمد آریا منش
........
........
استادان : جواد بختیاری ، اسرافیل شیرچی
........
........
........
استاد احمد آریا منش
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
استاد دکتر جواد بختیاری « رییس شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران »
........
........
........
استاد دکتر جواد بختیاری « رییس شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران »
........
........
........
........
........
........
........
خانم مژگان والی «مدیر نگارخانه والی»
........
استاد جواد بختیاری ، دکتر بهمن نامورمطلق
........
........
........
........
........
استاد احمد آریا منش ، استاد علی شیرازی
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
لطفا با نظرات ارزشمند خود ما را یاری فرمائید
شما نیز می توانید جهت مشاهده مطالبی که مخصوص اعضای ویژه این سایت است به عضویت رسمی این سایت در آمده و از این پست و دیگر پستها و تصاویر محدود شده دیدن فرمایید