گزارش تصویری هفتمین نشست از سلسله نشستهای تخصصی انجمن خوشنویسان ایران با حضور اساتید افجه ای و بختیاری در موزه امام علی(ع)
با موضوع نگاهی به نقاشیخط و تبارشناسی آن
......
......
به گزارش سایت آثار هنرمندان ایران - عزیزی هنر ، هفتمین نشست از سلسله نشست های تخصصی خوشنویسی انجمن خوشنویسان ایران در روز پنج شنبه مورخ 94/9/12 ساعت 10 صبح واقع در موزه هنرهای دینی امام علی (ع)، با حضوراساتید نصراله افجه ای و دکتر جواد بختیاری با حضور اساتید صاحب نام و عموم هنرمندان از سراسر کشور برگزار گردید.
در این نشست اساتید گرانقدری همچون حسین غلامی، احمد آریامنش، سید محسن میرحسینی،احمد محمدپور ، علی جزایری ، غلامرضا راه پیما و . . . نیز حضور داشتند .
ضمنا این کارگاه ها و نشست ها به صورت رایگان برگزار می گردد و حضور برای عموم آزاد است .
........
توجه بینندگان محترم را به گزارش ویزه خبرنگار روزنامه ایران از این مراسم جلب می کنیم :
در نشست «نگاهی به نقاشيخط و تبارشناسی آن» مطرح شد چرا روز ملی خوشنویسی نداریم...
استاد افجه ای در این نشست گفت: اگر کمی دیر بجنبيم٬ نمیتوانيم این خط را برای خودمان حفظ کنيم. او در رابطه با نقاشيخط که موضوع این نشست بود گفت: نقاشيخط و خوشنویسی دو مقوله جدا از یکدیگر هستند و کسانی که میخواهند نقاشيخط کار کنند٬ باید راهی جدا بپيمایند. این هنرمند با اشاره به اینکه هر هنرمند باید روش مخصوص به خود را داشته باشد٬ اظهار کرد: در آثار هر هنرمند باید نشانههایی وجود داشته باشد که بدون نگاه کردن به امضای اثر بتوان صاحب آن را شناخت. افجه ای ادامه داد: در نقاشيخط دیگر بحث قوانين و قواعد خوشنویسی وجود ندارد. یادم میآید یکبار نمایشگاهی برگزار کردم که در آن٬ برخی حروف الفبا را دفرمه کرده بودم٬ بعد به من ایراد گرفتند و گفتند تو حق این کار را نداشتی٬ من هم پاسخ دادم که به قوانين نستعليق کاری ندارم و کار خودم را میکنم. در واقع٬ من به تصاویر حقيقی کار ندارم و موضوع کارم تصاویر مجازی است٬ مانند سایه آدمها که در ساعتهای مختلف روز٬ ابعاد متفاوتی از انسان را نشان میدهد.
افجه ای با اشاره به اینکه غربیها هنر ایرانی را میگيرند و پس از کمی تغيير٬ آن را به خودمان پس میدهند٬ افزود: ما باید هنر خود را بشناسيم و به دنيا بفهمانيم که در برخی هنرها٬ حرف اول را در جهان میزنيم. این هنرمند در بخش دیگری از سخنانش٬ با بيان اینکه نقاشيخط به زبان اشاره سخن میگوید٬ اظهار کرد: گاهی از من میپرسند در آثار خود چه نوشتهای؟ من میگویم چيزی ننوشتهام که تو بخوانی٬ بلکه این یک اندیشه است. در نقاشيخط٬ مرزی وجود ندارد و یک واحد جهانی است که در کل زمين به کار میرود و با زبان بينالمللی اشاره سخن میگوید. افجه ای از ارگانهای آموزشی خواست تا فضای آموزش خوشنویسی و نقاشيخط را به دانشگاه بکشانند و بيان کرد: گزینش دانشجویان باید از ميان افراد ممتاز انجمن خوشنویسان باشد٬ زیرا تا کسی نقاش و خوشنویس نباشد٬ بعد از دانشگاه نيز نقاش و خوشنویس نمیشود. در ادامه٬ افجه ای در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا روز ملی خوشنویسی نداریم؟ بيان کرد: ساماندهی درستی در این زمينه وجود ندارد؛ اما اگر تعداد نقاش و خطاط زیاد شود و فضای آکادميک در این زمينه بهوجود آید خود به خود باعث گسترش این هنرها و ثبت روزی به این نام خواهد شد.
منبع گزارش بالا : http://iran-newspaper.com/Newspaper/BlockPrint/102703
........
نصرالله افجهای در سال 1312 تهران به دنیا آمده است
او تحصیلات مقدماتی را در تهران گذرانده و موفق به گرفتن دیپلم هنری شده است.
وی چندین دهه سابقه تمرکز بر روی هنرخطاطی دارد و با تکنیک های مختلف و مصالح و مواد متنوع در خوشنویسی نیز کار کرده و آثار متنوعی را به وجود آورده است.
نصرالله افجه ای در میان خوشنویسان ایرانی از نسل اول این گونه تجربه اندوزی ها و ترکیب کردن و گسترش دادن امکانات خوشنویسی با مصالح نقاشی و سایر تکنیک های طراحی بوده است.
افجه ای نمایشگاه های بسیاری از آثارش را در داخل و خارج از کشور برپا کرده است.
برخی از هنرمندان خوشنویسی که با نصرالله افجه ای درگرایش های نوین کارکرده اند عبارتند از: محمد احصائی، فرامرز پیلارام، جلیل رسولی و چند هنرمند دیگر.
از نصرالله افجه ای تاکنون در مناسبت های مختلف تقدیر شده است. از جمله در آئین معرفی برگزیدگان جایزه نیایش در گستره هنر و پژوهش به مناسبت سال پیامبر اعظم (ص) که در موزه ملی قرآن کریم تهران برگزار شد.
همچنین از او برای خوشنویسی مذهبی و نقاشی خط در کنارکاظم چلیپا برای «نقاشی» و چند نفر دیگر تقدیر شده است.
نصرالله افجه ای به دریافت نشان درجه 1 هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز نایل شده است و در هفتمین همایش چهره های ماندگار در آبان ماه 1387 به عنوان چهره برگزیده در رشته خوشنویسی انتخاب شد.
این هنرمند، وفاداری اش را به خوشنویسی حفظ کرده و اگر از مصالح نقاشی در خلق آثار تازه خود بهره برده، در حد استفاده از تک رنگی گرم و شکل سوخته آن بوده است.
ریتم، ویژگی کارهای اوست و وی از همان الگوی قدیمی سیاه مشق در کارهایش پیروی می کند و به کلام نیز با حفظ معنای آن، میدان می دهد. کارهایش پرداختی محکم و اجرایی چشم نواز دارند.
منبع رزومه استاد افجه ای : http://www.hamshahrionline.ir/details/129214
........
........
جهت مشاهده تصاویرزیر با کیفیت بالا و مطلوب روی آنها کلیک نمایید
.......
......
......
......
منبع 4 تصویر فوق : از سایت رسمی و معتبر انجمن خوشنویسان ایران
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
......
با تشکر از استاد علی جزایری برای ارسال تصاویر فوق برای این سایت
......
لطفا با نظرات ارزشمند خود ما را یاری فرمایید
شما نیز می توانید جهت مشاهده مطالبی که مخصوص اعضای ویژه این سایت است به عضویت رسمی این سایت در آمده و از این پست و دیگر پستها و تصاویر محدود شده دیدن فرمایید