گزارش مصور از نشست تخصصی خوشنویسی با حضور استاد ابوالوفا حسینی و استاد علی خیری توسط انجمن خوشنویسان شاهین شهر اصفهان
.........
........
به گزارش سایت آثار هنرمندان ایران «عزیزی هنر» به نقل از انجمن خوشنویسان شاهین شهر، در تاریخ بیست وسوم بهمن ماه 1394 نشست تخصصی خوشنویسی با موضوع بررسی شیوه های مختلف خوشنویسی ایران توسط «انجمن خوشنویسان شاهین شهر اصفهان» به مدیریت هنرمند ارجمند «آقای مهدی بوسعیدی» در فرهنگسرای شهرداری شهر تاریخی گز برخوار با حضور هنرمندان و اساتید خوشنویسی از سراسر کشور برگزار شد.
در این نشست که با اعلام قبلی توسط سایت آثار هنرمندان ایران «عزیزی هنر» همراه بود، هنرمندان و علاقمندان هنر خوشنویسی از سراسر کشور پس از ثبت نام با اشتیاق خاصی در این گردهمایی شرکت کردند. این برنامه با حضور «استاد شمس الدین ابوالوفا حسینی» به عنوان استاد ارشد و صاحبنظر و نماینده دائمی مجامع نمایندگان منتخب انجمن خوشنویسان ایران و مؤسس انجمن خوشنویسان اصفهان همراه بود، استاد حسینی طی سخنرانی وزین خود در خصوص تاریخ خوشنویسی ایران و چگونگی شکل گیری انواع خطوط در گستره فرهنگی ایران مطالب علمی و مستند ارزشمندی را ارئه نمودند.
در ادامه سخنرانی «استاد ابوالوفا حسینی »در خصوص شیوه های متداول و اصلی خوشنویسی در دوره های مختلف تاریخ ایران مطالب ارزشمندی را ارائه نمودند. در پایان صحبت های استاد حسینی جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد و هنرمندان خوشنویس سؤالات خود را از استاد پرسیدند.
از مهمترین مباحثی که در این جلسه شکل گرفت برطرف شدن ابهام هنرمندان در مورد چرایی و چگونگی تغییر مسیر خط نستعلیق در تاریخ خوشنویسی دوره قاجار و پهلوی بود.
در مورد این سوال استاد حسینی اینگونه پاسخ دادند که: به علت رواج صنعت چاپ در دوره قاجار و استفاده از مرکب چاپ در نوشتن خط نستعلیق و اجبار خوشنویسانی چو کلهر برای نوشتن با این مرکب و گوشتی شدن و جمع تر شدن خط بنا بر اجبار به خاطر کیفیت مرکب و نوع چاپ و رواج این شیوه در چاپ روزنامه ها و کتب مختلف، بیشتر مردم معیار و ملاکشان برای خط نستعلیق آثار چاپ سنگی بود و خط دیگری در معرض دید آنها قرار نمی گرفت و از طرفی دیگر از دیدن آثار خوشنویسان طراز اول محروم بودند و هرکس آثاری از قدما داشت آنرا در گنجه و پستوی خانه خود نگهداری می کرد و مردم این آثار را عمومآً نمی دیدند و این شد که ذوق و سلیقه مردم و هنرمندان کم کم تغییر کرد و در دوره های بعد هم اگر خطی از قله های بزرگ خط نستعلیق می دیدند هم به نظرشان نازیبا می رسید و همین امر باعث گرایش خوشنویسان به نوشتن به شیوه آثار چاپی کلهر شد و در حقیقت این امر باعث شکافی عمیق بین خوشنویسی دوران قدیم و معاصر ایران شد. در واقع بسیاری از خوشنویسان از آثار ضعیف چاپی الهام گرفته و کمتر از آثار مرکبی استفاده نظری می کردند و کم کم این کار باعث تغییر اساسی در مناسبات خط نستعلیق شد.
خوشبختانه در عصر حاضر با پدید آمدن شبکه جهانی اینترنت و در دسترس قرار گرفتن آثار خوشنویسان طراز اول قدیم ایران همچون میرعماد و میرزاغلامرضا و... و چاپ آثار موزه ای آن بزرگان در قالب کتب نفیس خطی، به تدریج این شکاف تاریخی در حال ترمیم بوده و می بینیم که جوانان خوشنویس با سن کم به مدارج عالی خوشنویسی ایران دست پیدا کرده اند که باید از وجودشان استفاده بیشتری کرد تا بتوانیم رونق تازه ای به این هنر شریف داده و در عرصه های ملی و جهانی از حقانیت هنر شریف خوشنویسی بیش از پیش دفاع نماییم و فرهنگ عمیق و اصیل ایرانی را بر پایه فرهنگ مکتوب ایرانیان به رخ جهانیان بکشیم.
شایان ذکر است قسمت دوم این برنامه با اجرای زنده ورک شاپ توسط « استاد علی خیری »همراه بود و هنرمندان خوشنویسی خطوط خود را به استاد خیری ارائه داده و ایشان با بیان نکات قوت و ضعف در خط هنرمندان شرکت کننده مطالب ارزنده ای ارائه نمودند. در ادامه هنرمندان خوشنویس مبادرت به نوشتن قطعات خوشنویسی کرده و این نشست با اجرای موسیقی سنتی توسط استاد خیری به کار خود پایان داد.
همچنین در این نشست فیلم زندگینامه و بزرگداشت استاد حسینی در شهر کاشان در سال 1390 برای شرکت کنندگان پخش شد و با نمایش قطعاتی از استاد و شیوه خاص ایشان در خط نستعلیق همگی به وجد آمده و صمیمانه از حضور این استاد وارسته در این نشست تشکر نمودند.
در قسمتی از برنامه عزیزان هنرمند به اتفاق استاد حسینی و استاد خیری از موزه مردم شناسی که در بخشی از خانه تاریخی ادیب برومند قراردارد، با توضیحات هنرمند ارجمند آقای اعظمیان ، مسئول فرهنگسرای شهرداری بازدید کردند. در این بخش لازم میدانیم از این خادم فرهنگ و هنر ( جناب آقای اعظمیان ) به جهت همکاری صمیمانه در مورد در اختیار گذاشتن فرهنگسرای شهرداری شهر گز برای این نشست تشکر و قدر دانی نمائیم.
همچنین از هنرمندان عزیز جناب آقایان داوری، جابری و مبینی فر به خاطر زحمات بیشائبه تشکر و قدردانی مینماییم
در پایان مجموعه انجمن خوشنویسان شاهین شهر بر خود فرض می داند از فرهیخته ارجمند جناب آقای عزیزی به جهت انعکاس اخبار و فراخوان این نشست صمیمانه تشکر نموده و برای ایشان از درگاه حضرت دوست سلامتی کامل به همراه بهروزی و سلامت آرزو نماید.
.........
جهت مشاهده تصاویر ذیل با کیفیت مطلوب و بالا روی آنها کلیک نمائید
.........
.........
.........
استاد شمس الدین ابوالوفاء حسینی
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
هنرمند ارجمند آقای مهدی بوسعیدی مسئول انجمن خوشنویسان شعبه شاهین شهر
.........
.........
.........
.........
.........
استاد علی خیری
.........
.........
.........
.........
.........
.........
.........
از راست به چپ : هنرمندان گرامی آقایان داوری - مبینی فر و جابری
.........
استاد علی خیری و هنرمند گرامی آقای حجتی ( از کاشان)
.........
لطفا با نظرات ارزشمند خود ما را یاری فرمائید
شما نیز می توانید جهت مشاهده مطالبی که مخصوص اعضای ویژه این سایت است به عضویت رسمی این سایت در آمده و از این پست و دیگر پستها و تصاویر محدود شده دیدن فرمایید