کم لطفی مسئولین به هنر خوشنویسی تمامی ندارد
.......
........
استاد علی خیری حبیب آبادی که یکی از برگزیدگان این جشنواره است و سابقه درخشانی در هنر خوشنویسی دارد، در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار داشت: جشنواره بین المللی خوشنویسی جهان اسلام به صورت دو سالانه از سوی موسسه ایرسیکا در کشور ترکیه برگزار می شود که شرکت در این جشنواره به صورت فراخوانی گسترده از سوی موسسه ایرسیکا در بین کشورهای اسلامی اطلاع رسانی می شود و موضوع جشنوراه متنی مشترک است که برای تمامی شرکت کنندگان ارائه می شود.
وی افزود: در این دوره، چهار بیت نخست دیباچه مثنوی مولوی یعنی« بشنو این نی چون شکایت میکند/ از جدایی ها حکایت میکند/از نیستان تا مرا ببریدهاند/در نفیرم مرد و زن نالیدهاند/سینه خواهم شرحه شرحه از فراق/تا بگویم شرح درد اشتیاق/ هر کسی کو دور ماند از اصل خویش/ باز جوید روزگار وصل خویش» به عنوان موضوع مشترک برای نگارش انتخاب شد.
این هنرمند اصفهانی ادامه داد: هنرمندان خوشنویس جهان اسلام، با حدود 14 نوع خط اسلامی از جمله نستعلیق، ریحان، نسخ، ثلث،خط کوفی، رقاع، ریحان و سایر خطوط خوشنویسی اسلامی در این جشنواره شرکت نمودند که من به همراه دو تن از اساتید اصفهان یعنی استاد نطنزی و استاد شیخی در این جشنواره و در خط نستعلیق برگزیده شدیم و جزئیات گزارش این جشنواره به همراه آثار برگزیدگان بزودی در کتابی از سوی موسسه ایرسیکا منتشر خواهد شد.
استاد خیری با اشاره به این که برای داوری رشته های مختلف جشنواره، از داوران متخصص در همان رشته استفاده شد، ادامه داد: این داوران نیز همگی از خوشنویسان جهان اسلام هستند که در رشته نستعلیق نیز یک هنرمند خوشنویس از کشور ایران به عنوان داور شرکت داشته است که در دوره های قبل استاد جلیل رسولی به عنوان داور رشته نستعلیق در این جشنواره حضور یافته اند.
برگزیده جشنواره بین المللی خوشنویسی جهان اسلام تصریح نمود: هنوز زمان اختتامیه این جشنواره اعلام نشده و من تا آن جا که اطلاع دارم هنرمندان ایران در رشته های ثلث و خط کوفی و از شهرهایی آذربایجان، قزوین و تهران نیز برگزیده شده اند و قطعاً برگزیدگان ایران از خطوط دیگر و شهرهای دیگر ایران نیز خواهند بود.
استاد علی خیری با اشاره به این که در آینده در شهر تهران گالری انفرادی و یا بصورت دو نفره همراه با محمدفاتح نطنزی خواهد داشت و قصد دارد کارگاه های آموزشی با همکاری انجمن خوشنویسان اصفهان برگزار نماید، تأکید نمود: کم لطفی ها به هنر و هنرمندان خوشنویسی در اصفهان و ایران بسیار است. خوشنویسی اصفهان در سطح ملی و بین المللی از جایگاه ویژه ای برخوردار است و با عظمتی که این هنر در اصفهان دارد همواره بصورت جهانی می درخشد، ولی متأسفانه حداقل در این مدت که من بصورت حرفه ای در هنر خوشنویسی فعالیت دارم حتی یکبار هم ازسوی یکی از مسئولین و مجموعه خبرگزاری ها به صورت جدی به بازتاب این هنر پرداخته نشده است.
استاد خیری افزود: من به جرأت عرض می کنم که هنرمندان خوشنویس بسیاری هستند که اکنون بالغ بر 300 اثر فاخرشان در زیرزمین منازلشان و در شرایط بد همراه با رطوبت نگهداری می شود اما بستری فراهم نیست تا آثارشان را عرضه نمایند.
هنرمند خوشنویس اصفهان با تأکید بر این که هنرمندان خوشنویس تنها قادراند گاهی با هزینه هایی کاملاً شخصی به برگزاری گالری اقدام نمایند، خاطرنشان ساخت: کشوری مانند ترکیه و یا کشورهای اسلامی از هنر خوشنویسی برای خود آبرو و هویت می سازند، در حالی که این هویت به ایران تعلق دارد. این کشورها جشنواره و نمایشگاه برگزار می کنند ولی آثار هنرمندان را بازنمی گردانند و این آثار را در مجموعه های هنری و موزه های خود عرضه می کنند تا پتانسیل هنر بزرگ خوشنویسی را در کشور خود شکل دهند، در حالی که پتانسیل، ظرفیت و استعداد این هنر فاخر در ایران و به ویژه اصفهان وجود دارد ولی به آن پرداخته نمی شود.
استاد علی خیری اشاره نمود: رونق بازار اقتصادی هنر در کشور ما در رکود بسر می برد و مردم نسبت به خوشنویسی اقبال کمتری نشان می دهند که دلیل ان نیز مشکلات فرهنگی و اقتصادی است. من خطاب به مسئولیت استان و به ویژه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان میراث فرهنگی که متولیان اصلی هنر خوشنویسی هستند اعلام می کنم که به این هنر توجه کنند.
وی ادامه داد: متأسفانه تاکنون هیچ اقدامی از سوی این متولیان برای احیای هنر خوشنویسی صورت نگرفته است، آنچه انجام شده صرفاً از سوی انجمن خوشنویسان و در حد بضاعت این انجمن بوده است.
استاد علی خیری اظهار داشت: در بسیاری از کارگاه های آموزشی دیده شده که گردشگران خارجی آنقدر به این هنر رغبت نشان داده اند و آنقدر خط نستعلیق برایشان جذابیت داشته است که گاه هنرمندان ایران را برای برگزاری کارگاه خوشنویسی به کشور خود دعوت نموده اند و نمونه شاخص آن نیز استاد محسن سلیمانی هنرمند خوشنویس طراز اول اصفهان در رشته های ثلث و خط کوفی بوده است که برای برگزاری کارگاه خوشنویسی به کشور اسپانیا دعوت شد. امیدوارم خوشنویسی مورد توجه مسئولین کشور و استان ما نیز قرار گیرد
..........
منبع : خبرگزاری ایمنا
.........
جهت مشاهده تصویر ذیل با کیفیت بالا روی آن کلیک فرمائید
.........
.........
لطفا با نظرات ارزشمند خود ما را یاری فرمائید
شما نیز می توانید جهت مشاهده مطالبی که مخصوص اعضای ویژه این سایت است به عضویت رسمی این سایت در آمده و از این پست و دیگر پستها و تصاویر محدود شده دیدن فرمایید