گزارش مصور از برگزاری همایش حبیب خط " نکو داشت استاد حبیب الله فضائلی " در شهرستان سمیرم
.......
.......
به گزارش سایت آثارهنرمندان ایران "عزیزی هنر " شامگاه پنجشنبه بیست وپنجم شهریورماه همایش « حبیب خط » جشنواره هفته فرهنگی سمیرم (سرزمین هزار چشمه) درنکوداشت مرحوم استاد حبیب الله فضایلی باحضورمسئولین ، شخصیتهای فرهنگی هنری ومردم شریف سمیرم دراستادیوم شهید صابری برگزارگردید. درابتدای این مراسم امام جمعه شهرسمیرم وفرماندار این شهرستان ضمن عرض خیرمقدم به میهمانان سخنانی عرضه داشتند .
درادامه این مراسم باشکوه استاد محسن سلیمانی و دکترشهاب شهیدانی دروصف زنده یاد استاد حبیب الله فضایلی به ایراد سخنرانی پرداختند .
ابتدا استاد سلیمانی با اشاره به ویژگیهای بارز اخلاقی استاد حبیبالله فضائلی، وی را دارای شخصیتی چند وجهی دانستند و اظهار نمودند: استاد فضائلی یک ادیب ، شاعر و روحانی برجستهای بود که در حوزه خط و پژوهش فعالیتهای ماندگار و بزرگی ازخود به یادگارگذاشتند .
ایشان با اشاره به تبحر استاد حبیب الله فضائلی در نگارش انواع مختلف خطوط اسلامی تصریح نمودند :
در دورهای از تاریخ معاصر که اکثر خوشنویسان نستعلیق نویس وشکسته نویس بودند ونشانی از اقلام سبعه دیده نمی شد و خطوط دیگری از جمله کوفی ، ثلث ایرانی ، کتیبه نویسی ، محقق وریحان و... رو به فراموشی نهاده بود، این استاد بزرگ با درایت وهوشمندی عالمانه به احیای این خطوط همت گماشتند .
این استاد دانشگاه هنر با بیان اینکه زنده نگه داشتن خطوط قدیمی از دغدغههای استاد فضایلی بود افزودند : احیاگری مرحوم حبیب الله فضائلی امروز بر کسی پوشیده نیست وبنده امروز بعنوان کسی که دردهه شصت توفیق تلمذ درکلاس درس این استاد برجسته راداشته ام برخودفرض می دانم که این مطالب رامجددا بازگو نمایم .
سلیمانی اضافه نمودند : کلاس درس مرحوم فضایلی سرشاراز تعلیم ، انگیزه ، ادب ومعنویت بود وقطعا اگربجای " کرسی اندیشی " بیشتر به مسئله معنویت ووجوه هنری خط میپرداختیم ، امروز فضای خوشنویسی کشورلطیف تر و به مشکلات وتلاطم کمتری دچار می بود .
وی بداهه نویسی و بیتکلف نویسی را از ویژگیهای آثار خطی استاد بیان کردند و افزودند : مرحوم فضایلی هم بی تکلف بودند وهم بی تکلف می نوشتند و مهارتی استادانه درترکیب های بداهه داشتند . ترکیباتی که این بزرگ مرد در آثارش از جمله درکتیبه نویسی و قطعات ثلث و نستعلیق ودیگرخطوط دارند ، بخوبی نشان می دهد که استاد هم تسلط به شیوه های سلف و هم نیم نگاهی به نوآوری در ترکیببندی خطوط مختلف کلاسیک داشته اند .
این مدرس دانشگاه ادامه دادند : گستردگی وتنوع آثارمرحوم فضایلی گواه آن است که این استاد بزرگ به همه جوانب هنری واقلام مختلف ، بخوبی اشراف و مطالعه داشته اند و امروز آثار وی در حوزههای مختلف قابل بحث و بررسی است. اگرچه که بجهت کثرت کاروحجم مراجعات روزمره ، طبیعتا تنوعی از عیار در این آثارمشاهده می شود واین خود نشان دهنده کاربردی بودن آثار و فعالیتهای هنری استاد فضایلی وشاخصه مردمی بودن این هنرمند است .
سلیمانی به هویتسازیهای کشورهای منطقه در حوزه هنر بویژه خط اشاره نمودند و گفتند : برخی از کشورهای همجوار ما امروز مشغول هویتسازی از نداشته های اصیل و تاریخی هستند وتلاش مجدانه درجهت توسعه موزههای خود می کنند .
سلیمانی افزود : ما درحوزه خط چه در پیدایش و چه در رشد وگسترش خطوط اسلامی علیرغم پیشینه غنی که داشته ایم و نیز با وجود دارا بودن سهم بزرگی ازتاریخ خط و خوشنویسی جغرافیای اسلامی ، متاسفانه دوران غفلت و رکود بلندی را تجربه کرده ایم وباید تلاش کنیم فاصله های بوجودآمده دیروز وامروز را پرنماییم . بدین منظور بدیهی است درحوزه خط وخوشنویسی نیازمند پژوهشهای دقیق ترومطالعات جدی تر وعمیق تری هستیم و فضاهای تحلیلی وعلمی موجود کافی نیست و بایستی فراتراز مباحث وسخنان عامیانه ومعمول ، گفتمانهای تخصصی وپژوهشهای علمی درحوزه های مختلف دانشگاهی وهنری شکل بگیرد. بی شک یکی از ویژگیهای استاد فضایلی همین بود که علیرغم فعالیتهای معمول و زیاد هنری ، حدود دودهه از عمر با برکت خود را به نگارش کتاب مرجع اطلس خط اختصاص دادند.
استاد دانشگاه هنر اصفهان با اشاره به مرجع بودن کتاب اطلس خط استاد فضائلی و ورود آن به حوزه های دانشگاهی وهنری سایر کشورها ، اذعان داشتند : کتاب اطلس خط استاد امروز بعنوان یک کتاب مرجع پژوهشی و منبع قابل استناد در جغرافیای جهانی پذیرفته شده است و بنده در نشستی علمی که در اسپانیا با پروفسور کلمنته و استادان دانشگاه مورسیا داشتم به این واقعیت بیشترپی بردم که اطلس خط یکی از منابع مهم وبرجسته در پژوهشهای تاریخ خط به شمار می رود .
استاد سلیمانی یادآور شدند: به استاد فضائلی به عنوان یک چهره ملی و فراملی بایستی نگاه شود و برای قدردانی از خدمات وی ومعرفی بهتر، در خور یک چهره جهانی اقدامات لازم بایستی صورت پذیرد.
استاد سلیمانی با بیان اینکه شناخت این بزرگ مرد و اقداماتش یکی از راههای قدردانی از استاد است، افزودند : از دیگر راههای قدردانی از استاد فضایلی پیروی ازشیوه ومنش این استاد گرانمایه است وما وظیفه داریم آنچه از شخصیت و فعالیتهای این استاد آموختهایم را به دیگران معرفی نماییم و بزرگداشت تخصصی ومناسبی درشان ایشان برگزارنماییم .
وی با بیان اینکه یک هنرمند در عصر خودش صرفا متعلق به جامعه پیرامون خود نیست، تصریح کردند : آثار تحقیقی و پژوهشی این استاد گرانمایه نشاندهنده این است که این مرد جهانی می اندیشید و انرژی وی برای یک گستره جهانی صرف شده است .
استاد سلیمانی در پایان سخنرانی ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری این همایش خاطرنشان کردند : شهرستان سمیرم دارای هویت و غنای فرهنگی است که در این زمینه باید اقدامات بیشتری برای معرفی مفاخر خود به نسلهای بعدی صورت پذیرد .
در ادامه مراسم دکتر شهاب شهیدانی به ویژگیهای مرحوم حبیب الله فضایلی پرداختند و درخصوص توجه به زادگاه استاد درشهرستان سمیرم به مسئولان این شهر توصیه هایی عرضه داشتند.
به گزارش سایت آثارهنرمندان ایران درپایان این همایش ، مراسم تقدیر ازخانواده استاد فضایلی بعمل آمد. ضمنا نمایشگاهی از آثار استاد حبیب الله فضایلی و دکترشهاب شهیدانی نیز در سالن هفده شهریور شهرستان سمیرم افتتاح گردید.
........
جهت مشاهده تصاویر ذیل با کیفیت بالاتر روی آنها کلیک نمائید
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
........
لطفا با نظرات ارزشمند خود ما را یاری فرمائید
شما نیز می توانید جهت مشاهده مطالبی که مخصوص اعضای ویژه این سایت است به عضویت رسمی این سایت در آمده و از این پست و دیگر پستها و تصاویر محدود شده دیدن فرمایید