استاد حبیب الله ارسلانی پیشکسوت خوشنویسی،نقاشی و معماری از استان آذرببایجان غربی در بیمارستان عرفان تهران بستری شدند « خرداد 1396 »
......
......
بسمه تعالی
حضرت علی علیه السلام میفرمایند : اَلْخَيْرُ لا يَفْنى
كار خير هرگز فانى نمى شود
......
کسی نیک بیند به هردو سرای/ که نیکی رساند به خلق خدای(سعدی)
......
در مقابل هر چیز می توان مقاومت کرد ، جز در مقابل نیکی. ( ژان ژاک روسو، فرانسوی).
......
1-انجمن خوشنویسان شعبه دزاشیب در سال 1377 چطور رایگان و روی اعتبار چه کسی در اختیار انجمن خوشنویسان ایران قرار گرفت ؟
2-بخش هایی از زمین های منطقه ی ژاندارمری تهران در دهه 60 چطور رایگان و با اعتبار بخشی چه کسی در اختیار اساتید انجمن خوشنویسان ایران قرار گرفت و در نهایت تعدادی از اساتید معظم خوشنویسی کشور صاحب خانه شدند ؟
یکی از بزرگمردان عرصه ی هنر و خدمت از خطه ی استان آذربایجان غربی شهرستان ارومیه، پیشکسوت خوشنویسی، استاد حبیب الله ارسلانی "خوشنویس، نقاش و معمار " می باشد .
وی تمام عمر خود را با عزت، افتخار، پهلوانی و غیرت سپری کرده و ان شاء الله عمرشان دراز باد .
یکی از خدمات فاخر و بلا مشابه ایشان برای عرصه ی خوشنویسی در سطح کشور، معماری بنای انجمن خوشنویسان ارومیه می باشد که در اواخر دهه 1360 با دریافت اعتباری حدود 6 میلیون تومان از مهندس عبد العلی زاده و مسئولین وقت ارومیه، آن را طراحی و اجرا نمودند، البته با تمامی سختیها و کارشکنی هایی که صورت میگرفت ایستاد و به اتمام رسانید و با حمایت جناب مهندس عبد العلی زاده " نمانیده وقت ارومیه " کلیه مسئولان انجمن خوشنویسان سراسر کشور را در ارومیه دعوت کردند و با پذیرایی مثال زدنی از حدود 400 میهمان، این شعبه را با حضور اساتید بزرگ و هنرمندان خوشنویس کشور و مسئولین وقت استان آذربایجان غربی افتتاح کردند .
و آن بنا در حال حاضر مکانی برای ترویج این هنر اصیل و ماندگار گردیده است و هنرمندان آن دیار در این مکان گرد هم می آیند و به فعالیت می پردازند.
این مجموعه یکی از ده ها خدمات ارزشمند ایشان در سطح استان های آذربایجان غربی و شرقی می باشد . . . .
......
از دیگر خدمات ماندگار این بزرگمرد که دراوراق تاریخ هنر خوشنویسی کشور ثبت نگردیده است و خیلی ها بی اطلاعند مربوط می شود به دو سئوالی که در بالای این گزارش مطرح کردم از جامعه ی هنری . . . .
......
ابتدا باید دید چرا همگان بی اطلاعند ؟
تواضع و فروتنی بیش از حد این استاد وارسته و اینکه کاری را که برای خدا انجام داده اند نیازی به خودنمایی و ... ندارد و حتی به بنده چندین بار سفارش فرمودند از ذکر این نکات پرهیز کنم ولی قلب و دلم این را نپذیرفت، زیرا یکایک ما هنرمندان در مقابل این همه نیکی و بزرگی نیز وظایفی داریم که می بایست انجام دهیم .
...........
1-نقش ایشان در اعطای زمین های رایگان به اساتید و مدرسان انجمن خوشنویسان ایران در دهه ی 60 چه بود ؟
ایشان به خاطر روابط کاری و شغلی که با یکی از صاحب منصبان عرصه ی سیاست و مسئولیت داشتند ( به نام مهندس علی عبد العلی زاده که در کارنامه هنری وی نمایندگی مجلس شورای اسلامی، استاندار آذربایجان شرقی، وزیر مسکن و شهرسازی در دولت آقای خاتمی و . . . گوشه ای از مناصب وی می باشد و شاید یکی از وزرای دولت آینده در دولت آقای روحانی نیز باشند و یا در مسئولیت های دیگر خادمی صادق برای این کشور اسلامی باشند، ان شاء الله، برایشان توفیق خدمت آرزومندیم ) وبا مسئولین و ریاست انجمن خوشنویسان ایران در آن وقت نیز در ارتباط بودند و وقتی که آنها به این روابط آگاه می شوند، پیشنهاد می دهند از این روابط در حد مقدور استفاده شود تا برای مسکن اساتید ومدرسان انجمن خوشنویسان ایران در آن زمان اقداماتی صورت گیرد .
استاد حبیب الله ارسلانی " مسئول انجمن خوشنویسان وقت ارومیه " از اعتبارشان در این راستا استفاده کرده وموضوع را با مهندس عبد العلی زاده " نماینده وقت ارومیه " مطرح کردند، مهندس نیز با تعاریفی که از استاد امیر خانی می شنود و از نام و آوازه ی این بزرگ مرد هنر مطلع می شود، از مریدان و عاشقان استاد امیر خانی می شود و قول پیگیری می دهد، او به قولش وفا کرده و با مسئولین بالا رتبه کشور موضوع را مطرح کرده و قول مساعد را دریافت می کند و از این به بعد، این ماجرا توسط چن تن از اساتید و مسئولین وقت انجمن خوشنویسان ایران پیگیری می شود والحق بسیار هم زحمت می کشند تا به نتیجه می رسد و اساتید معظم خوشنویسی از این نعمت بهرمند میگردنند .
اما استاد ارسلانی پس از قول و پیگیری مهندس، این کار خیرش را پنهان می کند و دنبالش نمیرود که ببیند کدام یک از اساتید در آن دوران، صاحب مسکن گردیدند، زیرا می خواست گمنام باشد و هنوز هم راضی نیست کسی بداند .
برای به ثمر رسیدن این موضوع خیلی ها زحمت کشیدند که اگر بخواهم نام ببرم برخی از قلم می افتند ولی در راس آنها استاد محمد سلحشور و آقای بنی عامریان، مهندس ایثاری و . . . بسیار فعالیت کردند .
............
2-نقش ایشان برای در اختیار قرار دان ساختمان دزاشیب توسط آقای کرباسچی شهردار وقت تهران به انجمن خوشنویسان ایران چه بود ؟
در دهه 70 استاد امیر خانی و مسئولین وقت انجمن، برای دومین بار موضوع مکان آموزش برای هنر خوشنویسی در سطح تهران را با ایشان " آقای ارسلانی " مطرح می کنند و میفرمایند: ساختمانی که در خیابان خارک است دیگر پاسخ گوی این شهر به این بزرگی " تهران " نیست و می بایست چاره ای اندیشید، لذا این پهلوان بی ادعا بار دیگر از اعتبار خود استفاده کرده و موضوع را با مهندس عبد العلی زاده " وزیر مسکن و شهرسازی وقت " مطرح می کنند و از ایشان قول مساعد می گیرند که به احترام استاد غلامحسین امیر خانی و عرصه فرهنگ و هنر این مرتبه نیز خواهش ایشان بر زمین نماند .
مهندس عبد العلی زاده از شهردار وقت " آقای کرباسچی " درخواست کردند یک فضای مناسب و در خور شان برای این موضوع در تهران برای این مجموعه اختصاص دهند .
از این جا به بعد خیلی از اساتید و مسئولین وقت در انجمن و ارشاد برای به ثمر نشستن این وعده زحمت کشیدند تا به نتیجه ی دلخواه رسید و زحمات بر بار نشست و ساختمان و عمارت آقای حسین اعلا " نخست وزیر دوران پهلوی " در اختیار انجمن خوشنویسان ایران قرار گرفت .
در این زمینه زحمات فراوان بزرگوارانی همچون استاد محمد علی سبزه کار، استاد رضا یزدانی،آقای انصاری لاری"نماینده وقت وزیر ارشاد در انجمن"،زنده یاد استاد اقبال آل آقا، آقای سپنج " ناظر اداری سازمانی انجمن در سازمان ها و ارگان ها برای امتیاز گیری "، مهندس حسینی" از معاونین وقت وزارت ارشاد و ناظر اجرایی، عملیاتی و عمرانی وقت انجمن خوشنویسان در سراسر کشور " در زمان ریاست استاد غلامحسین امیر خانی نباید از دیدگان پنهان بماند .
این ساختمان در سال 1377 در اختیار انجمن خوشنویسان ایران قرار گرفت ودر رسانه ها اخباری مبنی بر اینکه این ساختمان به مدت 20 سال در اختیار انجمن خوشنویسان قرار گرفت که تا کنون بیش از این تاریخ گذشته و سند آن خبر موثق نمی باشد .
در حال حاضر بخش هایی از این ساختمان در اجاره کافی شاپ و نگارخانه و فروشگاه و . . . می باشد که میانگین اجاره ای که بخش های مختلف این مجموعه به انجمن خوشنویسان ایران پرداخت میکنند، میانگین از 50 تا 80 میلیون تومان ماهیانه در سال 1395 بوده است .
گاهی یک سفارش می تواند یک مجموعه ی بزرگ در سطح کشور را متحول کند و دل بسیاری از هنرمندان را شاد نماید .
امیدواریم مسئولین محترم نیز قدر این همه همت و تلاش کسانی که در این مسیر متحمل زحمت شده اند را به خوبی بدانند و در راستای خدمت صادقانه و خالصانه و ترویج این هنر ارزشمند و ماندگار بیش از پیش گام بردارند و صفحات و اوراق زرینی را در دفتر تاریخ این مجموعه ی وزین به یادگار ثبت نمایند وخدای منان نیز به پاس این زحمات، همه ی باعثین و بانیان آن را موفق و پیروز و سلامت بگرداند و اگر در قید حیات نیستند علو درجات را برایشان عنایت فرماید .
وقتی به جناب ارسلانی گفتم آیا خودت تا کنون یکبار رفته ای این ساختمان " دزاشیب " را از نزدیک ببینی ؟ ونتیجه ی یک سفارش و یا تلفن خودتان که با همت و تلاش اساتید معظم هنر خوشنویسی به ثمر نشست را مشاهده کنی؟
فرمودند نیاز نبوده و نیست و خوشحالم که نتیجه داد و باز تاکید کردند که به عشق این هنر بوده و نباید جایی مطرح کنید و خواستند که فقط زحمت و حمایت شهردار وقت آقای کرباسچی و آقای عبد العلی زاده را می توانید به رسم قدر شناسی مطرح کنید .
..........
دوستان گرامی برای دقیق و مستند بودن مطالب بالا با حدود 8 استاد فرهیخته و معاصر کشور توسط سایت آثار هنرمندان ایران " عزیزی هنر " مصاحبه ای صورت گرفته، امیدوارم که مورد پسند قرار گرفته باشد و این مطالب برای ثبت در تاریخ توسط پژوهشگران این عرصه مفید واقع گردیده باشد .
............
اما نتیجه ای که از مطالب بالا می خواهم بگیرم :
در حال حاضر استاد حبیب الله ارسلانی" پیشکسوت خوشنویسی، معماری ، نقاشی و مسئول سابق انجمن خوشنویسان ارومیه " حدود یک ماه است در بیمارستان عرفان در تهران بستری می باشند و یک انگشت پای وی به علت بیماری قطع گردید اما دریغ از اینکه یکی از مسئولین محترم خوشنویسی کشور یادی از ایشان کنند والبته شاید هم بی اطلاع بوده اند.
در طول این مدت مهندس عبد العلی زاده " که در بالا خدماتش برای این عرصه ثابت شد " حدود 4 بار تا کنون به عیادت ایشان رفته اند ولی از اساتید خوشنویسی فقط استاد احمد آریا منش عزیزو یکی دو تن دیگر از اساتید عزیز به عیادت ایشان رفته اند .
استاد آریا منش عزیز و بزرگوار در این مدت پیگیر و همراه خوبی برای ایشان بوده اند و این بزرگوار ما را از بیماری و بستری ایشان در این بیمارستان مطلع کردند .
ما نیز به رسم وظیفه به اتفاق چند تن از اعضای انجمن خوشنویسان شهرستان پیشوا به عیادت این بزرگمرد رفتیم و درس بزرگی و جوانمردی آموختیم .
از خدای منان برای این استاد با اخلاق و ادب، آرزوی صحت و سلامتی در این ایام ماه مبارک رمضان و لیالی قدر خواهانیم .
« امن یجیب المضطر اذا دعاه و یکشف السوء »
..............
احتمالا تا 12 روز آینده این استاد والا مقام در این بیمارستان بستری می باشند .
تلفن این استاد والا مقام جهت احوالپرسی :
09141414747
آدرس بیمارستانی که در آن بستری هستند : تهران، سعادت آباد، میدان کاج به سمت میدان سرو، دست چپ، بیمارستان عرفان، طبقه سوم، بخش A ، اتاق 11
..............
ارادتمند جامعه ی فرهیخته ی هنری
علیرضا عزیزی
28 خرداد ماه1396
.......
جهت مشاهده تصاویر بالا با کیفیت بالا روی آنها کلیک نمایید
.......
.......
.......
.......
.......
استاد ارسلانی به همراه همسر گرامیشان
.......
.......
.......
.......
نمایی از انجمن خوشنویسان ارومیه
.......
.......
خوشنویسی از استاد ارسلانی
.......
طراحی و نقاشیخط از استاد ارسلانی با حفظ اصالت امضای صاحب خط
.......
نقاشی استاد حبیب الله ارسلانی
.......
نقاشی استاد حبیب الله ارسلانی
.......
نقاشی استاد حبیب الله ارسلانی
.......
لطفا با نظرات ارزشمند خود ما را یاری فرمایید
شما نیز می توانید جهت مشاهده مطالبی که مخصوص اعضای ویژه این سایت است به عضویت رسمی این سایت در آمده و از این پست و دیگر پستها و تصاویر محدود شده دیدن فرمایید