پیشکسوت خوشنویسی، دکتر غلامرضا راهپیما در جمع خوشنویسان مازندران:
فضای خوشنویسی کشور غبارآلود و تیره و تار است
......
.......
استاد پیشکسوت خوشنویسی کشور، فضای خوشنویسی ایران را غبارآلود و تیره و تار دانست و گفت: شخصیشدگی در خط معاصر ایران بزرگترین خطر و دغدغه فرهنگی کشور است.
به گزارش سایت آثار هنرمندان ایران « عزیزی هنر » به نقل از خبرگزاری بلاغ، دکتر غلامرضا راهپیما در جمع اهالی هنر و استادان و هنرجویان خوشنویس مازندران که در انجمن خوشنویسان ساری حضور داشت، شخصیشدگی در خط معاصر ایران را بزرگترین خطر و دغدغه فرهنگی کشور دانست.
وی این همه محدودیت و نابهسامانی در هنر خوشنویسی کشور را حاصل سوءمدیریت و تمامیتخواهی مدیران ناکارآمد انجمن خوشنویسان ایران دانست و با اشاره به اینکه جاده خوشنویسی کشور باید دو طرفه شود، افزود: سالهای طولانی است که مستبدانه در یک مدیریت کهنه سنتی، تاثیر و حضور نخبگان و اندیشمندان و جوانان مستعد، پویا و کارآمد نادیده گرفته شده است و این بزرگترین ضربه و تهاجم فرهنگی به حوزه خط و خوشنویسی کشور محسوب میشود.
این استاد پیشکسوت خوشنویسی کشور، رفتار تمامیتخواه مدیران فعلی انجمن خوشنویسان ایران را مبتنی بر باورهای غلط انان دانست و گفت: با یک نگاه واقع بینانه به موضوع خط و خوشنویسی کشور در خواهید یافت که آینده خوشنویسی کشور بسیار غبار آلود و تیره و تار است و این یعنی یک زنگ خطر بزرگ برای فرهنگعمومی کشور.
راهپیما وجود خوشنویسان متعدد در جای جای جغرافیای ایران را پشتوانه اصلی خط کشور دانست و تصریح کرد: همه خط و خوشنویسی کشور همین سرمایههای شهرستانهای ایران هستند، نه آنهایی که سالهاست وجود بیرمق مدیریت فرسوده آنان بر خوشنویسی کشور سایه افکنده است.
وی با اشاره به اینکه همه خط ایران در تهران نیست بلکه وجود ذیقیمت تکتک نخبگان در تمامی شهرستانهای ایران نقطه عطف خوشنویسی کشور است و باید هر چه سریعتر، لنگر بیمهری و تمامیتخواهی از کشتی متلاطم خوشنویس کشور برداشته و این غبار وهنآلود چندین دهه سوءمدیریت از آن زدوده شود.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه این انجمن و سرپناهی که استادان پیشکسوت ساری به همت و تلاش ستودنی خویش برای آموزش هنرجویان و ولی نعمتان خوشنویسیسازی فراهم کردهاند، متعلق به شهر ساری است و احدی حق ندارد نسبت به آن تعرض کند، بیان کرد: انجمن خوشنویسان ایران یک انجمن تشریفاتی است که با یکسونگری و تمامیتخواهی از وجود ارزشمند شعب در شهرستانها ارتزاق میکند و هیچگونه پایبندی به ضوابط و مقررات اساسنامهای این تشکل مردم نهاد ندارد.
راهپیما، وجود استادان برتر خوشنویسی کشور در ساری را ستود و آنان را از استوانههای ارزشمند خط و خوشنویسی کشور دانست.
وی تدوین یک منشور اخلاقی درست را که در آن تمامی حقوق اعضا لحاظ شده باشد از اهم اموری دانست که میتواند در کنار اصلاح این ساختار بیمار مدیریتی برای انجمن خوشنویسان ایران ارزشمند باشد.
راهپیما گفت: دوران مرید و مرادی در خط و خوشنویسی کشور به سر آمده و مدیریت "کاریزماتیک سنتی و کهنه" دیگر هیچجایگاهی در خوشنویسی کشور ندارد.
وی انجمن خوشنویسان ایران را "خانه امن همه خوشنویسان کشور" دانست و گفتمان اصلاحطلبی را به رسمیت شناختن صدای مخالف و اصلاح ساختاری مدیریت آن از ضروریات امروز این تشکل مردم نهاد تلقی کرد.
استاد پیشکسوت خوشنویسی کشور خاطرنشان کرد: وقتی مدیران انجمن از سطح دانش کمی برخوردارند هرگز به خود اجازه نخواهند داد که نخبگان و اندیشمندان از آنان پیشی بگیرند و این بزرگتریت خطر سالهای اخیر برای خط کشور بوده است.
راهپیما روند حرکت انجمن را با شیبی تند رو به افول دانست و اظهار کرد: امروز روز رستاخیز آگاهی خوشنویسان کشور است و باید همه صداها شفاف شنیده شود. دوران یار و یارگیری برای انتخاب اعضا شورای عالی غلطترین شیوه برای دستیابی تمامیتخواهان بر کرسی مدیریتی انجمن بوده و ضربههای سهمگین و جبرانناپذیری را به خط و خوشنویسی کشور وارد کرده و اکنون با هوشیاری فرهیختگان کشور، این روش هیچ جایگاهی در بین آنان ندارد. همچنان که در موسیقی کشور، همه صداها در حوزههای سنتی، پاپ و مدرن، صدای پیشکسوتان و جوانان شنیده میشود، در خط و خوشنویسی کشور نیز باید همه صداها و همه سلایق به میدان آیند و جاده خوشنویسی کشور باید دو طرفه باشد و مدیران یکسونگر هیچجایگاهی در بین خوشنویسان کشور ندارند.
وی انجمن خوشنویسان ساری را یکی از با سلیقهترین انجمنهای ایران دانست و وجود استادان پیشکسوت آن را که سالهای طولانی در جهت نشر و گسترش فرهنگ ایران زمین تلاش کردهاند را ستود.
استاد پیشکسوت خوشنویسی کشور تمرکزگرایی و خرد جمعی را لازمه پیشرفت خط کشور دانست و گفت: امروز در حوزه اطلاعرسانی و عصر ارتباطات، خوشبختانه جامعه خوشنویسی کشور بیدار گشته و پنهان کردن واقعیتها از طرف مدیریت کهنه انجمن راه به جایی نخواهد برد.
راهپیما اضافه کرد: با حضور دولت دوازدهم و انتخاب وزیر جدید در کابینه، امیدواریم با یک انتخاب صحیح از طرف وزیر، نمایندهای شایسته، لایق و کارآمد برای بهبود وضعیت خوشنویسی کشور انتخاب شود و با درک صحیح از نظرات نخبگان و فرهیختگان جولانگاه خوشنویسی کشور را با انتخابی درست به آنان واگذارند و تبادل و تضارب آرا را که باعث شکوفایی و پویایی این مجموعه مردم نهاد است به پیش برند.
وی با اشاره به اینکه امروز روز نفی سلطنت تک صدایی در انجمن خوشنویسان ایران است، بیان کرد: ما باید این ضرورت تاریخی را به درستی درک کنیم که همه چیز در تهران نیست و پایتختنشینان حق ندارند وجود ارزشمند خوشنویسان کشور در شهرستانها را از بالا نگاه کنند و با نگاه تحقیر آمیز به آنان بنگرند، اتفاقا همه ارزشهای خط و خوشنویسی کشور از شهرستانهای دور و نزدیک شکل میگیرد و باید توانمندی همه آنان به شایستگی تمام مورد توجه قرار گیرد و این یک ضرورت تاریخی برای امروز ایران است.
راهپیما با اشاره به عدم آشنایی خوشنویسان کشور از وجود اساسنامه و حقوقی که بر آنان مترتب است، تصریح کرد: همه در مقابل قانون، اساسنامه و تبصرههای قانونی آن که باید حتما اصلاح شود و موارد کهنه و قدیمی آن، حذف گردیده و بروز رسانی شود، از حقوق برابر و یکسان برخوردارند، وجود قانونی شفاف و عمل درست به آن را برای تک تک اعضا در سراسر کشور ضروری است و "تعظیم به حقیقت" تنها راه رستگاری و موجب پیشرفت و روند رو به رشد خط و خوشنویسی کشور است.
وی گفت: شایستهسالاری باید جای خود را در حوزه مدیریتی انجمن خوشنویسانکشور باز کند و جایگزین یکسونگری و تمامیتخواهی باشد که دوران جاه طلبی به سر آمده و با یک حرکت نو و پویا باید مرزهای خلاقیت در خوشنویسی کشور گشوده شود و نگاه مقلدانه غلط که سالهاست بر انجمن سایه افکنده از خط و خوشنویسی کشور رخت بربندد.
راهپیما اظهار خاطرنشان کرد: مریدها مراد خود را در تقلید رها کنند و به خلاقیت روی آرند و شخصیت حقیقی خویش را باز یابند.
وی ادامه داد: رکن رکین یک کاتب، انتقال امانت در نوشتار است و کاتب باید به حوزه ادبیات فارسی و عرب آگاهی داشته باشد که مبادا در امانتی که به او سپرده شده است کوتاهی کند، امروز متآسفانه همین روشهای غلط در تقلید از مراد خود، موجب گشته که حتی بعضا اعضای شورای عالی نیز در آثار نمایشگاهی خود دچار این خلل و ناآگاهیها هستند و این بزرگترین خطر برای خط و خوشنویسی کشور است و این ناشی از تقلیدهای کورکورانه از مریدانی است که خود اشتباهات فاحش در انتقال مضامین کلام وحی و ادب فارسی داشتهاند که با یک آسیبشناسی جدی و درست باید به آن بپردازیم.
استاد پیشکسوت خوشنویسی کشور در پایان با تشکیل یک کارگاه آموزشی در یک نشست تخصصی به سوالات حاضران پاسخ گفت و با نوشتن قطعاتی از خطوط مختلف نستعلیق، شکسته، نسخ و ثلث، آموزش و پژوهش در کنار هم را رمز موفقیت و کارآمدی خوشنویسی کشور دانست.
.......
جهت مشاهده تصاویر زیر با کیفیت بالاتر روی آنها کلیک نمائید
.......
.......
.......
.......
.......
.......
.......
.......
.......
.......
لطفا با نظرات ارزشمند خود ما را یاری فرمائید
شما نیز می توانید جهت مشاهده مطالبی که مخصوص اعضای ویژه این سایت است به عضویت رسمی این سایت در آمده و از این پست و دیگر پستها و تصاویر محدود شده دیدن فرمایید