گزارش جامع و تصویری از دومین نمایشگاه تخصصی شکسته نستعلیق گروه هنری فروغ رخ ساقی با آثاری از استاد محمد حیدری و هنرجویان ایشان در آموزشگاه ساقی تهران و استاد سیده صغری حسینی در شهر ساری / آذر1397
.......
.......
به گزارش سایت آثار هنرمندان ایران « عزیزی هنر »، آیین گشایش دومین نمایشگاه تخصصی شکسته نستعلیق گروه هنری فروغ رخ ساقی با همکاری شهرداری ساری، حوزه هنری استان مازندران و آموزشگاه ساقی، با حضور استادان محمد حیدری " از اساتید شورای ارزشیابی هنری انجمن خوشنویسان ایران " و همسر گرامی ایشان، استاد سیده صغری حسینی " از اعضای شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران " و محمد نباتی " از اساتید صاحب نام عرصه ی تذهیب کشور و از داوران بین المللی " و با حضور نماینده محترم مردم ساری در مجلس شورای اسلامی آقای علیاصغر یوسفنژاد و همچنین سرکار خانم فرشته مقدسی مدیر آموزشگاه و نگارخانه ساقی و جمعی از هنرمندان مجموعه ساقی در روز جمعه 16 آذرماه 1397 با استقبالی پر شور و کم نظیر در شهر ساری گشایش یافت.
در کنار برگزاری این نمایشگاه، برنامه های آموزشی دیگری نیز در نظر گرفته شده بود که یکی ازبرنامه های جنبی این نمایشگاه، برگزاری کارگاه قطعه بندی تخصصی آثار هنری با معیار و موازین بین المللی ارائه ی اثر بود که توسط استاد محمد نباتی " از اساتید برجسته و صاحب نام کشور و از داوران بین المللی تذهیب و . . . " در روز پنجشنبه 15 اذرماه 1397 از ساعت 17 الی 20 در محل سالن همایش های حوزه هنری شهر ساری برگزار شد .
کارگاه قطعه بندی تخصصی آثار هنری با معیار و موازین بین المللی ارائه اثر توسط استاد محمد نباتی در شهر ساری/گروه فروغ رخ ساقی/آذر1397
در این کارگاه استاد نباتی در ابتدا به آموزش نحوه ساخت چسب نشانسته جهت پرس کردن وآهار زدن کاغذ پرداختند و نحوه آماده سازی آنرا به صورت کامل و جامع برای حاضرین توضیح دادند.
سپس به نحوه پرس کردن اثر با استفاده از چسب نشاسته، چسب جامد و چسب صنعتی پرداختند و توضیح دادند که هر کدام از این چسب ها در چه مواردی با چه کاغذ ها و مرکب هایی قابل استفاده هستند و تمامی موارد فوق را به صورت عملی نیز آموزش دادند.
همچنین در خصوص قطعه بندی آثار، جدول کشی و نحوه ی ترلینگ کشی و آموزش آنها نیز توضیحات کاملی ارائه دادند.
از بخش های دیگر این کارگاه آموزشی روش های مختلف قطعه سازی و پاسپورته کردن آثار از قبیل پاسپورته های هم سطح ( به دو روش )، پاسپورته های لبه دار و فارسی بر و ... به همراه نحوه تقسیم بندی کاغذ و تنظیم اثر با مقوای پاسپورته، پاسپورته با کاغذ های قطاعی و . . . توضیحات تئوری و عملی کامل و جامعی را ارائه دادند.
در پایان کارگاه استاد نباتی در خصوص ورق طلا، انواع آن و کاربرد هر یک از آنها در خوشنویسی و تذهیب توضیحاتی را ارائه دادند و بصورت عملی نحوه ساییدن ورق طلاو آماده کردن آن برای استفاده تذهیب و خوشنویسی آموزش دادند . همچنین نحوه نوشتن با طلای اصل را با کمک گرفتن از هنر نگارش استاد هادی قاسمی ( از اساتید محترم خوشنویس شهر ساری ) آموزش دادند .
در پایان حاضرین در سالن سوالات خود را در خصوص آیتم های آموزش داده شده از استاد نباتی پرسیدند و ایشان نیز توضیحات لازم را ارائه دادند.
پس از پایان کارگاه نیز از جاضرین پذیرایی به عمل آمد.
.............
در صبح روز دوم برنامه ها، در روز جمعه 16 آذرماه از ساعت 10 صبح کارگاه اموزش شکسته نستعلیق با حضور استاد محمد حیدری و با استقبال بسیار خوب هنرمندان شهرستان ساری برگزار شد.
کارگاه تخصصی آموزش نکاتی پیرامون خط شکسته نستعلیق توسط استاد محمد حیدری در شهر ساری/گروه فروغ رخ ساقی/آذر1397
در ابتدا آیاتی از کلام الله مجید و سپس سرود ملی جمهوری اسلامی ایران پخش گردید . سرکار خانم فرشته مقدسی مدیر آموزشگاه و نگار خانه ساقی بر روی سن حاضر شدند ضمن خوش آمد گویی به حاضرین، دقایقی را پیرامون اهداف برگزاری کارگاه های هنری گروه فروغ رخ ساقی و برنامه های جاری این گروه هنری از قبیل همایش و گشایش نمایشگاه، سخنرانی کردند و در پایان سخنان خود از استاد محمد حیدری دعوت کردند تا با حضور بر روی سن، دقایقی حاضرین را از تجربیات ارزشمند خود بهره مند سازند.
استاد حیدری در ابتدای سخنان خود از هنرمندان مازندرانی و همراهان و اساتیدی که در این برنامه همراه ایشان بودند، تشکر و قدردانی کردند سپس به بیان نکات ارزشمندی در خصوص خط شکسته پرداختند.
کارگاه آموزشی استاد محمد حیدری با بیان نکاتی در خصوص چلیپا نویسی شکسته و رفع ابهامات این مقوله آغاز شد و توضیحات لازم و کافی را هم بصورت تئوری و هم بصورت عملی ارائه دادند وعنوان کردند که هرچه در زمینه شکسته دارند از آموزشهای استاد یدالله کابلی " استاد خودشان " می باشد و برای سلامتی و طول عمر این استاد معاصر و چهره ی ماندگار در عرصه ی خوشنویسی دعا کردند.
سپس استاد نکات مهمی را در خصوص نحوه چلیپا نویسی بیان فرمودند و فاصله میان سطر ها در چلیپا، نحوه ساخت مسطر چلیپا با توجه به دانگ قلم را بصورت تئوری و عملی اموزش دادند
استاد حیدری همچنین در خصوص موارد زیر توضیحاتی را بصورت تئوری و عملی بیا کردند:
انواع کاغذ و نحوه تنظیم مرکب برای کاغذهای مختلف
نحوه مرکب برداری برای نوشتن در دانگهای مختلف و مرکب برداری کلمات کوتاه و کشیده
اصول سطر نویسی و جایگاه کشیده ها در سطر
نحوه ترکیب بندی و هماهنگ سازی سطر های یک چلیپا با یکدیگر
اصول اتصالات در شکسته و زیبا نویسی اتصالات
نحوه نوشتن دوایر معکوس در سطر یا چلیپا
فضا سازی برای نوشتن دایره معکوس و فکر کردن برای جای گذاری صحیح دایره معکوس و عدم تداخل با حرف قبلی ( که بهتر است یکبار جداگانه اجرا شود و فاصله ان اندازه گیری شود)
نکاتی در خصوص جایگاه و جای گذاری، نقطه، کلاه آ و سرکش کاف
رعایت کمربند ترکیبی در چیدمان کلمات از ابتدا تا انتهای سطر
نکاتی در خصوص چیدمان کشیده های حقیقی و مجازی در خط شکسته و ابنکه این دو کشیده را در کنار هم قرار ندهیم و حداقل کلمه ای مابین این دو قرار گیرد
نکته ای که استاد به آن خیلی تاکید داشتند، رعایت پاکیزه نویسی(مرکب برداری . اصلاح و روتوش. مسطر کشی) در خوشنویسی است که آنرا مهمترین اصل نامیدند و بیان کردند که اولین چیزی که به نظر داوران و یا ارزشیاب هنری می رسد پاکیزه نویسی می باشد.
در پایان جلسه استاد از حاضرین خواستند که اگر سوالی دارند بیان کنند
حاضرین در جلسه سوالات خود را مطرح کردند و استاد حیدری با صبر و متانت به سوالات تک تک حاضرین پاسخ دادند و پس از آنکه سوالات به پایان رسید ختم جلسه اعلام گردید.
برخی از سوالات مطرح شده در پایان این مراسم :
سوال : قطع و شیب قلم در شکسته؟
جواب استاد: شیب قلم شکسته اندکی بیش از نستعلیق باشد . اگر در انتهای قلم تازه تراش مربعی جدا کنیم و قطر انرا ترسیم کنیم
اگر در مثلث بالایی بوجود آمده مجدد خطی از راس به قاعده رسم کنیم می شود قطع نستعلیق
و اگر مجدد از راس به قاعده مثلث بوجود امده در وسط خطی رسم کنیم می شود زاویه قطع خط شکسته
استاد همچنین بیان فرمودند که مهمترین نکته عادت دست خوشنویس است که دستشان به چه زاویه ای عادت دارد و مثالی را در خصوص دو خوشنویس حرفه ای که هر دو نفر شاگرد یک استاد بودند بیان کردند که زاویه قلمشان باهم تفاوت زیادی داشت ولی هر دو بسیار زیبا می نوشتند
سوال : قرار گرفتن دو دایره معکوس که تداخل داشته باشند صحیح است یا خیر؟
جواب خیر نباید تداخل داشته باشد مگر در مواردی که لوگو یا طرح خاصی مد نظر باشد
سوال: نحوه قرار گرفتن کاغذ چگونه است؟
جواب بهتر است که کاغذ روبرو باشد ولی نا خوداگاه کمی به سمت چپ متمایل می شود ولی اگر موازی بودن رعایت شود ابتدا و انتهای سطر صحیح تر می شود
سوال : تجربیات شخصی در خصوص کاغذ مناسب را بیان فرمائید
جواب مناسبترین کاغذی که استفاده کردم نیم گلاسه بوده ولی روی کاغذهای اهار و مهره هم نوشتم ولی بیشترین تمایلم به کاغذ نیم گلاسه است .
با اتمام سوالات حضار این کارگاه نیز به پایان رسید.
..........
در روز دوم برنامه های گروه هنری فروغ رخ ساقی، مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه تخصصی گروه فروغ رخ ساقی با برگزاری مراسمی از ساعت 15 روز جمعه 16 آذرماه در محل سالن اجتماعات حوزه هنری استان مازندران ( شهر ساری )، آغاز گردید.
مراسم با پخش تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و سپس پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد. سپس استاد محمود یزدانی که اجرای این برنامه را برعهده داشتند بر روی سن حاضر شدند و ضمن سلام و خوش آمد گویی به اساتید و هنرمندان حاضر از میهمان نوازی و همراهی هنرمندان و مسئولان شهر ساری تقدیر و تشکر نمودند.
سپس استاد هادی قاسمی از اساتید خوشنویس شهر ساری بر روی سن حاضر شدند و دقایقی برای حاضری به ایراد سخن پرداختند.
ایشان در ابتدا حضور اساتید و هنرمندانی که به جهت برگزاری این نمایشگاه و مراسم در این شهر و این مراسم حضور بهم رسانید بودند خیر مقدم گفتند و از حضور اساتید حیدری، نباتی و حسینی تشکر نمودند.
ایشان همچنین از آقای نیک طبع ( رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری ساری ) بخاطر همکاری های ایشان به منظور برگزاری این مراسم و این نمایشگاه تقدیر و تشکر نمودند . سپس فرموند : خدای را شاکرم که در زمانی زندگی میکنم که استاد کابلی و جانشین خلف ایشان استاد حیدری حضور دارند و در پایان سخنان شان شعر زیر را تقدیم استاد حیدری کردند .
من چه گویم که تورا نازکی طبع لطیف تا به حدیست که آهسته دعا نتوان کرد
سپس کلیپی از برگزاری اولین همابش و نمایشگاه گروه هنری فروغ رخ ساقی در شهر رفسنجان برای حاضرین پخش شد
................
سپس از سرکار خانم مقدسی مدیر آموزشگاه و نگارخانه ساقی دعوت به عمل آمد تا دقایقی در خدمت حاضرین و میهمانان باشند .
ایشان فرمودند :
به بوی دلانگیز بهار نارنج ها و به مهر بی پایان مردمان پاک دل و هنرمند و هنرپرور خطه مازندران، میهمانتان شدیم. لطف بی پایان شهردار محترم جناب آقای دکتر مهدی عبوری شامل حال گروه هنری فروغ رخ ساقی شد، میزبانی را در کمال ممکن به اجرا گذاشتن و زیبایی را در نهایت خود خریدار شدن، گرچه شنیده هام حاکی از آن است که ایشان در دوران تصدی خود به عمران و آبادی و پیشرفت شهر ساری همت شاهانه گزیدند و با مدیریتی قاطع، پیشبرد پروژه های شهری را رقم زدند اما اندیشه ی هنرپرور و هنر مدارشون نشاندهنده تعالی روح و نگاه عمیقشون به روزگار است، وقتی می توان به هنر اندیشید و به هنر بها داد که وجود انسان از مرحله مادیات گذشته و به مقام روحانی نایل آمده باشد، برای ایران عزیزمان، و برای روزگارمان چنین مدیرانی آرزو دارم. از جناب آقای دلشادی مدیر محترم حوزه هنری استان مازندران نیز نهایت تشکر دارم که با وسعت نظر تمام امکانات و مقدورات خود را توشه این برنامه نمودند. برایشان روزگاری خوش و توفیقات مستدام آرزومندیم
چنانچه مستحضرید نگارخانه ساقی در 2 خرداد 1392 در سالروز ولادت با سعادت حضرت امیر المومنین ع و با گشایش نمایشگاه آثار استاد محمد حیدری و در سایه مهر دوستان فعالیت خود را آغاز کرد. در این مقال ترجیح دادم از گزارش عملکرد ساقی بگذرم چرا که می خواهم مهمانتان کنم به عمق زیبای فرهنگ مهربانی که در این سقف کوچک نهفته است.
ما شاگردان مکتب استاد محمد حیدری با شکوه زیبایی و ادب و مهربانیی آشنا شده ایم که شرح آن در بیان ممکن نیست اما می دانم بیان شمه ای از این جریان خورشیدی، حال جمعمان را خوبتر می کند.
استاد محمد حیدری معلم خوش نوشتنی هستند که خوش مرام بودن را سرمشق می کنند، چنان در مقام ادب خاضعانه زانو، و چنان به پاس هنر غیورانه قلم می زنند و چنان خورشید شده اند که انکارشان هم دیگر راه بجایی نمی برد.
من به نیابت از تمام شاگردان ایشان اظهار می دارم، شاید جز ما کسی نتواند شرح دهد که شاگرد چنین وجود متعالیی بودن چه لذتی دارد، چه منزلتی داریم که روزگارمان با وجود نازنینی سپری می گردد که مناعت و بزرگی و ادب و کمالشون، بزرگترین سرمشق خط زندگی ماست. خوش نوشتن کمترین دستاورد ماست در محضر استاد محمد حیدری
در مکتب هنری ایشان یاد گرفتیم برای درخشیدن لازم نیست شعاع خورشید و نوع نور و رنگ آن را توضیح داد و یا در مورد آن با دیگران مناقشه کرد، برای درخشیدن لازم است خورشید بود و خورشید مرام تابید، بی هیچ ادعایی و با همه ی توان، بی هیچ مضایقه ای و با همه مهر، بی هیچ تردیدی و با همه نور و زیبایی
در مکتب هنری ایشان یاد گرفتیم برای هنرمندی خاک صفت باید بود و ادب لازم است و رعایت آداب از بن جان و با همه ی وجود در نهان و آشکار در پیدا و پنهان، یاد گرفتیم فانوس زیبایی و جمال آنگاه درخشان و پاک، نورافشانی میکنه که فتیله منیت و فردیت آن با خاک همسان باشد.
در مکتب هنری استاد محمد حیدری یاد گرفتیم که باران صفت باشیم، برای هنرمند شدن بذل مهر و زیبایی و هنر الزامی است، بی آنکه بنگریم کاسه در دست کیست، بی آنکه بیم آن داشته باشیم که گنج مهربانی ما به یغما برود...
آری استاد محمد حیدری با این اوصاف هم اینک ستاره پرفروغ هنر این مرز و بوم است که نه تنها قلم استوار و غیورانه اش بر صفحه روزگار می درخشد که مرام هنرمندانه اش مکتب اصیل و شاهراه روشن اهالی زیبایی و هنر خواهد بود.
قدح ز هر که گرفتم بجز خمار نداشت
مرید ساقی خویشم که باده اش ناب است
جا دارد در اینجا از وجود ارزشمند و هنرمند جناب استاد قاسمی که در یک ماهه اخیر با تمام حوصله و امکان این جریان هنری را حمایت و پشتیبانی فرمودند تقدیر بسیار نمایم، با دوستان می گفتم اگر حاصل عمر جناب استاد حیدری، پرورش فقط یک هنرمند با منش و اخلاقی همچون استاد قاسمی باشد، ایشان را بس است. برایشان زیبایی و شادی و هنرمندی آرزو دارم.
وظیفه خود می دانم از زحمات بیدریغ جناب آقای یاراحمدی که برادر وار در کل مراحل برگزاری این نمایشگاه همراهی استوار و همدلی مهربان بود تقدیر و تشکر نمایم بی گمان بی وجود این عزیزان اجرای این چنین همایش هایی غیر ممکن خواهد بود.
از زحمات ارزشمند همسر عزیزم جناب آقای عباسپور و برادر عزیزشان جناب آقای سهیل عباسپور که با تلاشی ستودنی زحمات بسیاری از این مراسم را به دوش کشیده اند، تقدیر بسیار دارم امیدوارم همواره هنرمند و هنرپرور بمانند.
از سرکار خانم استاد حسینی، استاد نباتی، استاد یزدانی که با حضور ارزشمندشان جمع ما را صفا بخشیدند و با بذل تجربیات گرانقدرشان، جمع هنرمندان را مفتخر فرمودند تشکر ویژه دارم.
و در نهایت تشکری ویژه دارم از جناب آقای عزیزی بخاطر همراهی و همدلی و ثبت دقیق این لحظات ارزشمند که در نهایت از این برنامه ها همین پنجره به یادگار باقی می ماند. برایشان شادی و زیبایی و توفیق روز افزون دارم.
............
پس از سخنرانی خانم مقدسی، استاد یزدانی با خواندن چند بیت شعر از حاضرین دعوت کردند تا کلیپی که برای استاد حیدری تهیه شده بود را مشاهده کنند و پس از پخش کلیپ و غزل خوانی استاد یزدانی در وصف استاد محمد حیدری، از ایشان دعوت کردند تا بر روی سن حاضر شوند.
استاد حیدری در ابتدای سخنان خود خدمت تمامی حاضرین در مراسم عرض سلام و ادب و احترام داشتند و شعر زیر را قرائت کردند .
عیشهاتان نوش بادا هر زمان ای عاشقان
وز شما کان شکر باد این جهان ای عاشقان
ایشان از سرکار خانم مقدسی تشکر کردند و فرمودند : من شایسته این القاب که خانم مقدسی فرموند نیستم و با این کار دست من را بستند .
و در خصوص خانم مقدسی عنوان داشتند که : من به این مقدار بسنده کنم که ایشان میتوانستند امروز یکی از مدیران برتر بانکی کشور باشند ولی با توجه به علاقه ای که به هنر و خوشنویسی داشتند مسئولیت بانکی را رها کردند و یکی از آموزشگاه های برتر کشور را تاسیس کردند با برنامه های متنوع .همت ایشان باعث شد که جمع صمیمی و ارزشمند را اینجا داشته باشیم که از ایشان تشکر می کنم
ایشان در ادامه سخنان خود از مسئولین محترم شهر ساری، آقای علیاصغر یوسفنژاد نماینده شهرستان، اقای عباسپور( همسر خانم مقدسی)، استاد هادی قاسمی بابت حمایت ها، همراهی و پیگیری هایشان تقدیر و تشکر کردند و از استاد قاسمی بعنوان انسانی هنرمند و تاثیر گذار نام بردند.
سپس ویژه و صمیمانه از علیرضا عزیزی به جهت انعکاس برنامه های هنری بدون توجه به گروه و دسته آن تشکر کردند و فرموند بابت برنامه های گذشته و حال و آینده و برای همیشه از علیرضا عزیزی تشکر می کنم.
و در نهایت از علیرضا یاراحمدی بابت همراهی های ایشان تشکر کردند.
استاد حیدری همچنین در وصف استاد یدالله کابلی چنین بیان کردند : اگر نبود وجود بامعرفت ایشان امروز خط شکسته به این صورت نبود.
ایشان فرمودند : بیشترین شکسته نویسان معاصر از وجود استاد کابلی سیراب شده اند ولی اگرهمه اینها را نادیده بگیریم جسارت و شجاعت ایشان که باعث این تغییر شده از نقاط قوت ایشان است و طرحی نو درانداختن خط شکسته مدیون استادو کابلیست.
اتفاقی که در همه عرصه ها لازم است و تغییر باعث پیشرفت است
ایشان همچنین عنوان داشتند : من گذشته را نفی نمی کنم و به آن افتخار می کنم ولی به اندیشه ای که تغییر را سرلوحه خود قرار می دهد تعظیم میکنم و آرزو می کنم که این جرعت سر لوحه دیگر هنرها شود.
استاد در ادامه صحبت های خود فرمودند : اخلاق مداری در تمام شئونات بویزه در هنر ارزش والایی دارد و باید مسیرمان را از بی اخلاقی جدا کنیم چون این رفتارها اولین آسیبش به فرد برمی گردد . هماهنطور که در ارتش احترام گذاشتن به درجات بالا تر جایگاه ویژه ای دارد در تمام زمینه ها نیز باید اینگونه باشد
بی ادب تنها نه خود را داشت بد بلک آتش در همه آفاق زد ( مولوی )
صائب به پای خویش زند تیشه بیخبر آن بی ادب که خنده به استاد می زند(صائب تبریزی)
ایشان ادامه دادند : قدردان کسی باشیم که چیزی را به ما آموخته و حرمت بگذاریم . انسان در هر موقعیتی که باشد، اگر اخلاق نداشته باشد آن جایگاه هیچ ارزشی نخواهد داشت
استاد در ادامه مسئولین هنری و فرهنگی را مخاطب خود قرار دادند و فرمودند : امکاناتی که می تواند به مدیران و علاقمندان هنری کمک کند، بیشتر در دست مدیران کشور است . اولین اثر چنین رخداد های هنری، برای جامعه است .خوب است که مدیران شهری و فرهنگی، بخشی را به حمایت از این گونه برنامه ها قرار دهند و از مدیرانی که همکاری و همراهی کردند تشکر نمودند
در پایان استاد عنوان کردند : امیدوارم چنین اتفاقی با حمایت مسئولین در جای جای کشور رقم بخورد و شیرینی آن به کام جامعه و مردم کشور قرار گیرد
پس از سخنرانی استاد حیدری، آقای غلامرضا مفیدی ( از خوشنویسان استان مازندران ) شعری را که در خصوص خط شکسته نستعلیق سروده بودند، قرائت کردند
پخش بعدی برنامه رو نمایی از تمبر یادبود دومین نمایشگاه فروغ رخ ساقی بود که به جهت آن از اساتید حیدری، حسینی و نباتی و همچنین آقای یوسف نژاد نماینده شهرستان دعوت به عمل آمد تا این مراسم را انجام دهند .
پس از رونمایی از تمبر یادبود، از هنرمندانی که آثارشان در این نمایشگاه به نمایش در آمده بود تقدیر و تجلیل شد .
سپس هدیه ای که از طرف مجموعه ساقی به پاس زحمات استاد حیدری تهیه و تدارک دیده شده بود توسط آقای حسینی ( ار هنرجویان استاد حیدری ) به نمایندگی از مجموعه، تقدیم ایشان گردید.
همچنین مجموعه ساقی با تقدیم هدایایی به مسئولین شهر ساری که در برگزاری این برنامه ایشان را همراهی و حمایت کردند بودند تقدیر و تشکر نمود
سپس با حضور اساتید، مسئولان و هنرمندان حاضر دومین نمایشگاه گروه هنری فروغ رخ ساقی در شهر ساری به دستان استاد محمد حیدری افتتاح شد.
لازم به یادآوریست که در این نمایشگاه آثاری از اساتید محمد حیدری و سیده صغری ( فرشته ) حسینی و هنرمندان : نرگس احمدی - علی احمدی - زهرا بخشایش - زهرا تیموری - سید رضا حسینی - زهرا حیدریان - دانیال فلاح - سارا قلندری - مجتبی محمدعلیپور- محمد مسیبی - فرشته مقدسی - سحر نقدی - فاطمه نورمحمدی و فهیمه همتیان، به نمایش در آمد.
و این نمایشگاه تا 22 آذرماه از ساعت 15 الی 18 در حوزه هنری استان مازندران پذیرای عموم علاقمندان به هنر بود.
.............
در سومین و اخرین روز از حضور گروه فروغ رخ ساقی در شهر ساری از طرف برگزار کنندگان این برنامه ها در شهر ساری، تور آشنایی و بازدید از اماکن تاریخی و تفریحی شهر ساری را برای هنرمندان این گروه هنری برگزار نمودند و هنرمندان حاضر در این گروه به واسطه حضور لیدری که برای این تور در نظر گرفته شده بود، با تاریخچه و سبقه شهر تاریخی ساری آشنا شده و همچنین از طبیعت پارک جنگلی شهید زارع و ساحل دریای زیبای خزر بازدید کردند
.............
من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق
مجموعه ساقی با مدیریت دقیق و مدبرانه هنرمند وارسته ، سرکار خانم فرشته مقدسی در کنار "تشکیل گروه فروغ رخ ساقی " و با حمایت و اعتبار استاد محمد حیدری ، در کنار برگزاری این تورهای نمایشگاهی در سراسر کشور، که اولین آن در استان کرمان بود و دومین آن در استان مازندران برگزار گردید که برای این منظور اهداف مهمی را در چشم انداز برنامه های خود قرار داده است که در این مجال به جزئی از آن اهداف می توانم اشاره کنم :
1-دیدار صمیمانه اساتید و هنرمندان دور از پایتخت با استاد محمد حیدری و همسر گرامی ایشان استاد سیده صغری حسینی " از اساتید بنام خوشنویسی " و استاد محمد نباتی "از اساتید عرصه نگارگری کشور " و . . .
2- ترویج فرهنگ کار گروهی و اثبات نتیجه اثر بخش و ماندگار آن
3-دعوت و جلب حمایت مسئولین و مجموعه های اقتصادی بزرگ کشوری و استانی برای همراهی و تعامل در اجرای بهتر فعالیت های هنری و تعامل با جامعه هنری
4-ایجاد ارتباط و آشنایی با هنرمندان استان ها و شهرهای مختلف کشور و آشنایی با فرهنگهای مختلف ایشان
5-تعامل در انتقال تجارب و سرمایه های هنری این مجموعه از طریق برگزاری کارگاه های مختلف توسط اساتید و هنرمندان شاخص کشور که با مجموعه ساقی همراهی و همکاری دارند .
6-نشر و گسترش هنر اصیل و ماندگار خوشنویسی و معرفی بیشتر آن در سطح جامعه
7-حمایت از هنرمندان شهرستانی در جهت معرفی بیشتر ایشان
8-ارتقای سطح کمی و کیفی اقتصاد در هنر خوشنویسی
9-ارتقای جایگاه این هنر والا در بین هنرمندان ، مسئولین و متولیان فرهنگ و هنر در سراسر این کشور اسلامی
10-ایجاد بستر مناسب و در خور شان جهت احترام ، قدرشناسی و تجلیل از فعالان فرهنگ و هنر این کشور در عرصه خوشنویسی
11-برنامه ریزی های متنوع تفریحی و گردشگری در کنار فعالیت های هنری
12- و . . . .
...........
خلاصه گویم این فعالیتی را که در قاب دوربین توانستیم اندکی از آن همه تدبیر، برنامه ریزی ، صفا ، صمیمیت ،احترام ، عزت ، مهر و عطوفت را ثبت و ضبط کنیم ، فقط گوشه ی کوچکی بود در این وسعت تفکر ، همت ، تعهد و تلاش مجموعه ای با نام ساقی .....
دست میزاد ، خدا قوت ، آرزوی سلامتی و سعادت و موفقیت های بیش از پیش برای باعثان ، بانیان و حامیان این رویداد های بزرگ و ماندگار در استان سربلند و پر افتخار مازندران .
از لطف و مرحمت های این مجموعه ی قدر شناس و پر اعتبار نسبت به سایت آثار هنرمندان ایران " عزیزی هنر " و پرسنل آن بی نهایت سپاسگزاریم.
در پایان از سرکار خانم حاج محمدی همکار محترم سایت که در طول این سفر با همراهی، پیگیری خود و بعد از این سفر در تهیه ی این گزارش جامع و کامل ما را یاری رسانیدند کمال تشکر و سپاس را داشته و داریم .
ارادتمند جامعه فرهیخته و فهیم هنری کشور
علیرضا عزیزی
7 دی ماه 1397
.......
........
جهت مشاهده تصاویر بخش های مختلف این همایش روی تصاویر زیر کلیک نمائید
........
........
........
........
........
........
........
لطفا با نظرات ارزشمند خود ما را یاری فرمائید
شما نیز می توانید جهت مشاهده مطالبی که مخصوص اعضای ویژه این سایت است به عضویت رسمی این سایت در آمده و از این پست و دیگر پستها و تصاویر محدود شده دیدن فرمایید